Κυκλόφορησε την Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου και η υποδοχή του ήταν διθυραμβική. Το 38ο κόμικ της διάσημης γαλλικής σειράς Αστερίξ έχει τίτλο «Η κόρη του Βερσινζετορίξ» και στο επίκεντρο της πλοκής βρίσκεται μια έφηβη την οποία οι δημιουργοί του κόμικ ονόμασαν Αδρεναλίνη, δίνοντας με σαφήνεια το στίγμα του χαρακτήρα της.Η αλήθεια είναι ότι για πρώτη φορά στην 60χρονη ιστορία του, ο μικρόσωπος αλλά πανούργος Αστερίξ κάνει ένα βήμα πίσω για να αφήσει χώρο σε ένα γυναικείο ήρωα.

Ένα τεύχος επετειακό

Προκειμένου να κυκλοφορήσει ένα επετειακό τεύχος, η δράση στο κόμικ του Αστερίξ,που έχει διασκεδάσει τους αναγνώστες από το 1959, δημιουργώντας πολλαπλές κινηματογραφικές αναφορές και ένα θεματικό πάρκο, περιστρέφεται γύρω από την Adrenaline, την έφηβη κόρη του διάσημου αρχηγού των Γαλατών Vercingetorix.

Με τα μακρά κόκκινα πλεκτά μαλλιά, τα μαύρα παντελόνια, τα χρυσά ακουστικά και την κακή εφηβική διάθεση, η Αδρεναλίνη αναγκάζει τον Αστερίξ και τον υπερμεγέθη σύντροφό του Οβελίξ να τρέχουν ξοπίσω της μετά από μια εφηβική εξέγερση.


Το 38ο κόμικ βιβλίο της δημοφιλούς σειράς κυκλοφόρησε στην Ευρώπη την Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου. Είναι γραμμένο από τον Jean-Yves Ferri, ενώ οι χαρακτήρες σχεδιάστηκαν από τον Didier Conrad, την ομάδα πίσω από τα τρία τελευταία βιβλία. Έχουν παραμείνει κοντά στην αρχική μορφή που δημιούργησε ο συγγραφέας René Goscinny και ο σκιτσογράφος Albert Uderzo, ο οποίος δίδαξε τόσο τον Conrad όσο και τον Ferri.

Καμία σχέση με τα ως τώρα γυναικεία πρότυπα

Ωστόσο, η δημιουργία της Αδρεναλίνης είναι ένα μεγάλο άλμα μακριά από την ξανθιά, femme fatales που συνήθως εμφανιζόταν στα κόμικ του Asterix.

“Δεν θέλαμε να αναπτύξουμε έναν χαρακτήρα που θα βασίζεται στη σαγηνευτική πλευρά της γυναικείας φύσης, όπως συνήθως συμβαίνει με τους θηλυκούς χαρακτήρες στον Asterix. Τις περισσότερες φορές είναι νέες ελκυστικές γυναίκες που αποπλανούν τον Οβελίξ και ο ρόλος τους σταματά εκεί “, δήλωσε ο Conrad.

Μια δυναμική, διεκδικήτρια έφηβη

“Η Αδρεναλίνη έχει σχεδόν ολοκληρώσει την ανάπτυξή της, αλλά δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως ακόμη, οπότε ό,τι θηλυκό επικεντρώνεται στο πρόσωπό της. Στην αρχή της ιστορίας έχει τη σιλουέτα με τη μορφή ενός «S», γι’ αυτό έχει στρογγυλεμένους ώμους και είναι γκρινιάρα… καθώς αρχίζει να διεκδικεί τον εαυτό της, στέκεται πιο καμαρωτή», πρόσθεσε.

Το story

Στο τελευταίο βιβλίο, οι Asterix και Obelix είναι επιφορτισμένοι με την προστασία της Αδρεναλίνης από τους Ρωμαίους που έχουν καταλάβει τον πατέρα της. Ωστόσο, αυτό αποδεικνύεται δύσκολο γι’ αυτούς τους δύο ήρωες, καθώς το επαναστατικό πνεύμα της διαταράσσει την καθημερινή ζωή του χωριού.

“Από την άποψη του λεξιλογίου ήταν αρκετά διασκεδαστικό γιατί έπρεπε να δημιουργήσω ένα είδος εφηβικής γλώσσα. Δεν έχουμε πολλά έγγραφα σχετικά με αυτό. Έτσι, η ιδέα ήταν να χρησιμοποιηθούν ορισμένες εκφράσεις σαν αυτές που λένε οι έφηβοι στην καθημερινότητά τους”, δήλωσε ο Φέρι.

Ομοιότητες με την Greta Thunberg

Απαντώντας σε δημοσιογράφο, οι Ferri και Conrad είπαν ότι οι ομοιότητες μεταξύ της πνευματικής Αδρεναλίνης και της εφηβικής περιβαλλοντικής ακτιβίστριας Greta Thunberg ήταν καθαρά τυχαίες.

Τα βιβλία του Asterix αποτέλεσαν τον κύριο άξονα της εκδοτικής βιομηχανίας, με περισσότερα από 370 εκατομμύρια αντίτυπα να πωλούνται παγκοσμίως.

Πέντε εκατομμύρια αντίτυπα της γαλλικής έκδοσης του Asterix και της κόρης του Βερσινζετορίξ έχουν εκτυπωθεί, με 2 εκατομμύρια από εκείνα που παραμένουν στη Γαλλία, όπου τα νέα βιβλία του Asterix βρίσκονται συχνά πάνω από τα bestseller charts.

Εκτός από τη μετάφραση σε περισσότερες από 100 γλώσσες, τα βιβλία έχουν εμπνεύσει μια ντουζίνα ταινιών και σειρών κινουμένων σχεδίων, καθιστώντας τα ένα παγκόσμιο φαινόμενο.

από Σοφία Κωστάρα