Αρχική > Featured > Το νέο εξώφυλλο της βρετανικής Vogue τιμά τις γυναίκες που εργάζονται στην πρώτη γραμμή (εικόνες)

Το νέο εξώφυλλο της βρετανικής Vogue τιμά τις γυναίκες που εργάζονται στην πρώτη γραμμή (εικόνες)

Το τεύχος Ιουλίου της βρετανικής Vogue αποτίει φόρο τιμής στους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις προσπάθειές τους εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τρεις εργαζόμενες που προσφέρουν από διαφορετικό τομέα, η οδηγός τρένου Narguis Horsford, η μαία Rachel Millar και η υπάλληλος σούπερ μάρκετ Anisa Omar, φωτογραφήθηκαν από τον Jamie Hawkesworth και ποζάρουν στα εξώφυλλα του περιοδικού.

«Δεν είμαι ηρωίδα, αλλά είμαι περήφανη που είμαι οδηγός τρένου και για τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζω κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού», λέει η Horsford στη British Vogue. «Οι υπηρεσίες μας είναι ζωτικής σημασίας για να είναι δυνατή η κυκλοφορία στο Λονδίνο σε αυτές τις πρωτοφανείς στιγμές και για τη διατήρηση της ασφάλειας».

Η μαία Rachel Millar, που εργάζεται στο νοσοκομείο Homerton, θυμάται ότι μία από τις πιο δύσκολες στιγμές της πανδημίας για εκείνη ήταν όταν της έκλεψαν το ποδήλατό της, που ήταν απαραίτητο για να συνεχίσει να αποφεύγει τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

«Μέσα σε λίγες ώρες, ένας φίλος που εργάζεται επίσης στο νοσοκομείο Homerton είχε συγκεντρώσει πάνω από 500 αγγλικές λίρες online για να με βοηθήσει να επιστρέψω στο δρόμο», εξήγησε. «Ένας άλλος συνάδελφος κοινοποίησε την ιστορία και μέσα σε μία ώρα, μια τοπική εταιρεία μου δώρισε ένα ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό ποδήλατο. Είναι ένα μόνο παράδειγμα της υποστήριξης και της καλοσύνης της κοινότητας που έχω δει τους τελευταίους μήνες».

Η εργαζόμενη σε σούπερ μάρκετ Anisa Omar παραδέχεται ότι αναλαμβάνει ρίσκο που πηγαίνει στη δουλειά, τονίζει όμως ότι «αξίζει τον κόπο γιατί βοηθάς τους ανθρώπους. Η δουλειά μου δεν ήταν τόσο σπουδαία στο παρελθόν. Αλλά τώρα είμαστε σημαντικοί».