Αρχική > Featured > Το μυστικό της μέρας: Ποιο φρούτο ενεργοποιεί την πολύτιμη βιταμίνη D;

Το μυστικό της μέρας: Ποιο φρούτο ενεργοποιεί την πολύτιμη βιταμίνη D;

Γνωρίζουμε ότι η βιταμίνη D είναι απαραίτητη, καθώς παίζει σημαντικό ρόλο στην απορρόφηση του ασβεστίου και το φωσφόρου.

Η βιταμίνη του ήλιου

Αποκαλείται η “βιταμίνη του ήλιου”, αφού για τη σύνθεσή της αρκούν λίγα λεπτά έκθεσης στον ήλιο. Παρ’ όλα αυτά, ακόμη και στην Ελλάδα, που ο ήλιος είναι άφθονος ακόμη και τον χειμώνα, οι άνθρωποι εμφανίζουν έλλειψη ή ανεπάρκεια βιταμίνης D.

Πώς θα την προσλάβουμε;

Μπορούμε να την προσλάβουμε είτε βάζοντας στη διατροφή μας όσο πιο συχνά γίνεται τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη D είτε λαμβάνοντας κάποιο συμπλήρωμα διατροφής με βιταμίνη D σε συνεννόηση με γιατρό.

Το μυστικό

Υπάρχει όμως και ένα μικρό και εύκολο στην εφαρμογή του μυστικό, που πρέπει να ακολουθήσουμε για καλύτερη απορρόφηση της από τον οργανισμό και αυτό, είναι να τρώμε καθημερινά μία μπανάνα.

Οι μπανάνες είναι μια καλή πηγή μαγνησίου και σύμφωνα με έρευνα, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ενεργοποίηση της βιταμίνης D. Σύμφωνα με δημοσίευμα στο περιοδικό της Αμερικανικής Οστεοπαθητικής Εταιρείας είναι «απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι η συνιστώμενη ποσότητα μαγνησίου καταναλώνεται για να ληφθούν τα βέλτιστα οφέλη της βιταμίνης D», καθώς το μαγνήσιο βοηθά στην ενεργοποίηση της μόλις εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος. Αν θέλεις λοιπόν μπορείς είτε να την καταναλώσεις μόνη της είτε με δημητριακά και γιαούρτι.