Αρχική > Τι Νέα; > Το lockdown έρχεται, οι Αθηναίοι… φεύγουν με κάθε μέσο για καραντίνα στην επαρχία

Το lockdown έρχεται, οι Αθηναίοι… φεύγουν με κάθε μέσο για καραντίνα στην επαρχία

Με το νέο lockdown να καταφθάνει στις 6 το πρωί του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου, οι κάτοικοι της πρωτεύουσας εγκαταλείπουν με κάθε μέσο το «κλεινόν άστυ» για τα χωριά τους στην επαρχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη από τις 6.00 έως τις 9.00 σήμερα το πρωί είχαν περάσει από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών περισσότερα από 4.000 αυτοκίνητα.

Την ίδια στιγμή χθες, Πέμπτη (05.11.2020), έφυγαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα 47.731 αυτοκίνητα έναντι 30.123 πού πέρασαν από τα διόδια πριν από ακριβώς μία εβδομάδα.

Η Τροχαία Αττικής περιμένει μεγάλη αύξηση σήμερα, Παρασκευή (06.11.2020) γι’ αυτό είναι σε επιφυλακή για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Όπου φύγει φύγει με κάθε μέσο

Επίσης, δεν ήταν λίγοι κι εκείνοι που έσπευσαν στα ΚΤΕΛ για να φύγουν με τα λεωφορεία με την μεγαλύτερη κίνηση να παρατηρείται στα ΚΤΕΛ του Κηφισού.

Και από το λιμάνι του Πειραιά, πολίτες φεύγουν προς τα νησιά για να περάσουν την περίοδο της καραντίνας. Πολλοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι οι συνθήκες στα νησιά θα είναι καλύτερες, καθώς δεν θα υπάρχει ο ίδιος συνωστισμός που επικρατεί στην πρωτεύουσα.

Λόγω εξαιρετικά αυξημένης ζήτησης και για την αποφυγή συγχρωτισμού στις αμαξοστοιχίες της, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ θα πραγματοποιήσει εκτάκτως όλα τα δρομολόγια Intercity στον άξονα, Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα, αύριο Σάββατο (07/11) και Κυριακή (08/11).

Όσοι επιβάτες έχουν δικαίωμα μετακίνησης από νομό σε νομό – βάσει των κανόνων που ισχύουν – μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε πέντε αμαξοστοιχίες ανά κατεύθυνση, από σήμερα Παρασκευή και για το Σαββατοκύριακο, τηρώντας πάντα τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Θυμίζουμε ότι, η χρήση μάσκας κατά την διάρκεια του ταξιδιού είναι υποχρεωτική, χωρίς εξαιρέσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια το επιβατικό κοινό μπορεί να καλεί στον αριθμό 14511 ή να επισκεφθεί την ιστοσελίδα trainose.gr.

Πάντως, έκδηλη είναι η ανησυχία από τη «μεγάλη φυγή» , καθώς μεγάλος θεωρείται ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού από την πρωτεύουσα σε περιοχές της περιφέρειας με σημαντικά χαμηλότερο ποσοστό κρουσμάτων.