Ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ Ασγκάρ Φαραντί («Ένας Χωρισμός», «Ο Εμποράκος») σκηνοθετεί την Πενέλοπε Κρουζ και τον Χαβιέ Μπαρδέμ στο πρώτο του ισπανόφωνο ψυχολογικό δράμα.

Η υπόθεση της ταινίας:

Η Λάουρα, που εδώ και χρόνια ζει στην Αργεντινή, επιστρέφει στο χωριό της, κάπου στην Ισπανία, για τον γάμο της αδελφής της, μαζί με την έφηβη κόρη της, την Ιρένε, και τον μικρό της γιο Ντιέγκο. Ο σύζυγός της, που όλοι νομίζουν ότι είναι πλούσιος, έχει μείνει πίσω, ενώ ο πατέρας της έχει αναγκαστεί να πουλήσει τα αμπέλια του λόγω της οικονομικής κρίσης στον Πάκο, έναν φίλο της οικογένειας και παιδικό έρωτα της Λάουρας.

Παρά τις εντάσεις, η γιορτή του γάμου φέρνει κοντά τα μέλη αυτής της ετερόκλητης οικογένειας, όταν ξαφνικά το ρεύμα κόβεται. Μέχρι όμως να αποκατασταθεί η βλάβη, κάποιοι απαγάγουν την Ιρένε, απαιτώντας ένα μεγάλο ποσό για λύτρα για να την επιστρέψουν. Η Λάουρα δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις των απαγωγέων, γιατί παρά τα όσα πιστεύουν στο χωριό ο άντρας της είναι άνεργος εδώ και χρόνια, οπότε η μόνη λύση είναι να ζητήσει βοήθεια από τον Πάκο.

Δείτε το τρέιλερ:


Σενάριο-Σκηνοθεσία: Ασγκάρ Φαραντί
Παίζουν: Πενέλοπε Κρουζ, Χαβιέ Μπαρδέμ, Ρικάρντο Νταρίν

από Μαρία Ιωαννάτου