Αρχική > Εικαστικά > Το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ μετατρέπεται σε συναυλιακή σκηνή & θερινό κινηματογράφο

Το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ μετατρέπεται σε συναυλιακή σκηνή & θερινό κινηματογράφο

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Με τον Ιούλιο να βρίσκεται στα μισά του και το καλοκαίρι στην Αθήνα να γίνεται ολοένα και πιο ζεστό, το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ καταφέρνει και αυτή την εβδομάδα να γεμίσει τα βράδια μας με μεθυστικούς ήχους και εικόνες από μια άλλη εποχή.

Συγκεκριμένα, το διάστημα 19-22 Ιουλίου, οι επισκέπτες του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ μπορούν να γνωρίσουν τον εκκεντρικό Harvey, παρακολουθώντας την ιστορία του κάτω από τον αθηναϊκό έναστρο ουρανό και να απολαύσουν ένα ταξίδι υπό τους ήχους της ελληνικής αγγλόφωνης μουσικής σκηνής με τη συντροφιά του Larry Gus.

Music Escapades: The Dream Makers Series, 21/07 – ώρα 21:00

Μουσική για ονειροπόλους στο ΚΠΙΣΝ. Μουσικές εξορμήσεις σε ονειρικά ηχοτοπία και εξωτικές αναζητήσεις, με αφετηρία το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ηλεκτρονικές επιρροές και minimal αισθητική, πολύχρωμοι ήχοι, φωνητικοί αυτοσχεδιασμοί, ψηφιακές λούπες, θέρεμιν, κιθάρες, πλήκτρα, συνθεσάιζερ. Μια καλοκαιρινή διαδρομή στους ήχους της ελληνικής αγγλόφωνης σκηνής, τα βράδια του Ιουλίου!

Ο πολυοργανίστας, τραγουδιστής και παραγωγός Larry Gus (=λάρυγγας στα ελληνικά) συνδυάζει την αισθητική των samples με καθαρά ψυχεδελικές ποπ μελωδίες που συγχωνεύονται σε πυκνά στρώματα και πολυρυθμίες. Στις ζωντανές εμφανίσεις του τραγουδάει και παίζει κρουστά πάνω από samplers με μια τελετουργική ένταση που θυμίζει μουσική Σούφι. Ο Larry Gus έχει κάνει ρεμίξ για διάφορους καλλιτέχνες (Cut Copy, Sandro Perri, Eric Copeland, YACHT, Sinkane, Little Boots), και έχει πραγματοποιήσει σημαντικό αριθμό εμφανίσεων σε ολόκληρο τον κόσμο.

imagegen

Park Your Cinema: Χάρβεϊ / Harvey (1950), 22/07 – ώρα 21:00

Park your Cinema: Σειρά κινηματογραφικών προβολών υπό το φως του φεγγαριού! Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος εγκαινιάζει, φέτος το καλοκαίρι, ένα δεσμό φιλίας με το κινηματογραφικό κοινό της Αθήνας, ανοίγοντας το Κέντρο Επισκεπτών με μια σειρά εβδομαδιαίων προβολών κλασικών φιλμ.

Στο πρώτο Park your Cinema, οι κινηματογραφικές επιλογές βασίζονται σε vintage έργα, από εκείνα που δημιούργησαν την παράδοση της διασκέδασης στα αθηναϊκά θερινά σινεμά εδώ και τόσες δεκαετίες, καθιερώνοντας τις κλασικές επανεκδόσεις. Από τη δεκαετία του ’30 μέχρι και τις αρχές του ’70, τα φιλμ που θα προβληθούν με χρονολογική σειρά ανήκουν στη μυθολογία του παγκόσμιου κινηματογράφου, αγαπιούνται και παρακολουθούνται ξανά και ξανά, όπως συνέβαινε από παλιά κάτω από τον αττικό ουρανό. Τα ενδεχόμενα «εγκατάστασης» αυτών των προβολών είναι ανοιχτά, αφού η έκταση του προσφέρει ουκ ολίγες εναλλακτικές τοποθεσίες για να… «παρκάρει» κανείς ένα υπαίθριο σινεμά!

Επιμέλεια προβολών – Κείμενα: Ηλίας Φραγκούλης

* H συμμετοχή στην προβολή γίνεται με δελτίο προτεραιότητας, το οποίο θα διανέμεται αυθημερόν στο Κέντρο Επισκεπτών, 30’ πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Το δελτίο προτεραιότητας αφορά σε μεμονωμένη προβολή και όχι σε ολόκληρο τον κύκλο.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη

Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ευριπίδου & Δοϊράνης, Καλλιθέα

Τηλ: 210 877 8396/8

E-mail: visitorscenter@snfcc.org

www.snfcc.org