Η ιστορία αυτής της γυναίκας είναι η απόδειξη ότι τα social media, όταν ξέρεις να τα χρησιμοποιείς σωστά, μπορούν να έχουν θετική επίδραση στη ζωή μας. Κι ενώ η Jennifer Sills γνώριζε τα μειονεκτήματα του Instagram, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης αποδείχθηκε ένα δυνατό εργαλείο όταν ξεκίνησε το ταξίδι της για να χάσει πάνω από 50 κιλά πριν από ένα χρόνο.«Ενώ στην αρχή δημιούργησα ένα προφίλ για να καταγράφω τα γεύματά μου και να παρακολουθώ την απώλεια βάρους μου γρήγορα και εύκολα, κατέληξα να βρω μια εκπληκτικά υποστηρικτική κοινότητα που με γέμισε έμπνευση και θάρρος που δεν είχα μέχρι τότε. Τελικά, θεωρώ ότι το Instagram έπαιξε σπουδαίο ρόλο στην προσπάθειά μου, αλλά και να αποκομίσω πολλά οφέλη για την υγεία μου μέχρι σήμερα και να έχω ένα καλύτερο μέλλον».

«Με έκανε πιο υπεύθυνη»

Πρώτα έκανα λογαριασμό για να παρακολουθώ το ταξίδι απώλειας βάρους μου και να καταγράφω αυτά που έτρωγα σε καθημερινή βάση. Βέβαια, θα μπορούσα να τα γράφω απλά σε ένα ημερολόγιο ή κάτι τέτοιο, αλλά μου άρεσε η ιδέα να μπορώ να κοιτάζω στο παρελθόν όποτε το θελήσω. Αποφάσισα ότι θα ποστάρω ό,τι έτρωγα είτε ήταν στο πρόγραμμα, είτε ήταν πρόχειρο φαγητό. Αυτό με έκανε πιο υπεύθυνη. Δεν μπορούσα να αγνοήσω ή να προσποιηθώ ότι δεν είχα φάει μια σακούλα πατατάκια μπροστά στην τηλεόραση χθες το βράδυ. Έπρεπε να είμαι ειλικρινής, κάτι το οποίο με κράτησε στο πρόγραμμα.

«Με βοήθησε να μην βαριέμαι»


Υπάρχουν εκατομμύρια λογαριασμοί στο Instagram και είναι εύκολο να βρείτε άλλους χρήστες που ακολουθούν την ίδια μέθοδο με εσάς. Εφόσον ακολουθώ την κετογενική δίαιτα, έψαξα για άλλους που ήταν στο ίδιο ταξίδι και άρχισα να παρακολουθώ τους λογαριασμούς τους. Συνήθιζαν να ποστάρουν το φαγητό τους, καθώς και συνταγές που είχαν ετοιμάσει οι ίδιοι, πράγμα που με βοήθησε να μην τρώω το ίδιο φαγητό κάθε μέρα. Απλά αποθήκευα τις συνταγές και ανέτρεχα σε εκείνες κάθε φορά που βαριόμουν τις δικές μου.

«Με ενέπνευσε να δω την πρόοδο των άλλων»

Παρόλο που υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να πέσετε στην παγίδα της σύγκρισης όταν ακολουθείτε παρόμοιους λογαριασμούς στο Instagram, μπορείτε επίσης να βρείτε μεγάλη έμπνευση και κίνητρο. Αντί να απογοητεύομαι που δεν ήμουν στο ίδιο επίπεδο με τους άλλους, ενθουσιαζόμουν κάθε φορά που έβλεπα την πρόοδο τους. Μάλιστα, άφηνα πάντα θετικά σχόλια στις δημοσιεύσεις τους, κι εκείνοι με τη σειρά τους έκαναν το ίδιο δίνοντάς μου μεγάλο κουράγιο.

«Επικοινωνούσα με ανθρώπους που είχαν τον ίδιο στόχο»

Είναι ωραίο να μοιράζεσαι τις σκέψεις σου με ανθρώπους που βρίσκονται στην ίδια ακριβώς φάση με εσένα. Δεν είναι ότι η οικογένεια και οι φίλοι σου δεν σε καταλαβαίνουν. Απλά οι άνθρωποι με τους οποίους μοιράζεσαι τον ίδιο στόχο μπορούν να σου δώσουν τις πληροφορίες που χρειάζεσαι, συμβουλές και λίγη από την δική τους εμπειρία. Στο Ιnstagram μπόρεσα να να βρω πολλούς ανθρώπους στο ίδιο μονοπάτι με μένα.

Το Instagram με έκανε να μην τα παρατήσω

Υπήρχαν στιγμές που απογοητευόμουν όταν παρά την προσπαθειά μου δεν έχανα βάρος και δεν έβλεπα την πρόοδο που υποτίθεται ότι έπρεπε να έχω κάνει σε αυτό το σημείο. Όταν συνέβη αυτό, το Instagram ήταν η απόδειξη ότι έχω φτάσει πιο μακριά απ’ όσο νόμιζα. Κοιτώντας παλιές φωτογραφίες μου, μπορούσα να δω αυτές τις μικρές αλλαγές που δεν φαίνονται στον καθρέφτη, και αυτό με έκανε να συνεχίσω με ακόμα μεγαλύτερη θέληση.

από Μαρία Ιωαννάτου