Ποια γυναίκα στον κόσμο μπορεί να ξεχάσει τον θυελλώδη έρωτα της Άλι και του Νόα, που προβλήθηκε στη μεγάλη οθόνη πριν από 15 χρόνια και κατάφερε να κερδίσει κοινό και κριτικούς; Το μυθιστόρημα του Nicholas Sparks πρόκειται τώρα να μεταφερθεί από τον κινηματογράφο στη θεατρική σκηνή.

Το «The Notebook» πρόκειται λοιπόν να γίνει μιούζικαλ στο Broadway. Το σενάριο υπογράφει η παραγωγός Bekah Brunstetter (This Is Us), τη μουσική θα συνθέσει η Ingrid Michaelson, ενώ ο συγγραφέας του βιβλίου Nicholas Sparks θα έχει ενεργό ρόλο στο θεατρικό έργο. Μάλιστα, ήταν εκείνος που ανακοίνωσε τα ευχάριστα νέα στο Twitter.

Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις ωστόσο δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση για την ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα. Η Ingrid Michaelson σε πρόσφατη εμφάνιση στην εκπομπή «The Today Show» μίλησε για το νέο της εγχείρημα:


«Όταν με πλησίασαν για να συμμετέχω στο μιούζικαλ, πήγα στην τουαλέτα, έβαλα τα κλάματα και μετά επέστρεψα στη συνάντηση. Αγάπησα την ταινία και την ιστορία από την πρώτη στιγμή. Η ιδέα της μετατροπής σε μιούζικαλ, με συγκίνησε. Ξεκίνησα να γράφω τη μουσική εκείνο το βράδυ, μετά τη σύσκεψη, πριν προσληφθώ. Ανυπομονώ να ακούσει ο κόσμος όλους αυτούς τους χαρακτήρες να τραγουδούν στη σκηνή».

από Μαρία Ιωαννάτου