Αρχική > Featured > Το “hair plopping” είναι ο πιο εύκολος τρόπος να στεγνώσεις τα σγουρά μαλλιά σου

Το “hair plopping” είναι ο πιο εύκολος τρόπος να στεγνώσεις τα σγουρά μαλλιά σου

Αν έχεις σγουρά μαλλιά αυτό σε ενδιαφέρει: Το μυστικό για να αποκτήσεις μπούκλες που δεν φριζάρουν, είναι να αποχωριστείς τα εργαλεία styling. Ξέχασε το στέγνωμα. Μην σκεφτείς καν να χρησιμοποιήσεις το πιστολάκι. Ο ευκολότερος τρόπος για να στεγνώσεις τα μαλλιά σου – χωρίς να φριζάρουν – είναι το “hair plopping”.

Τι είναι το “hair plopping”

Είναι μια τεχνική στεγνώματος χωρίς θερμότητα. «Αρκεί μόνο να τυλίξεις τα μαλλιά σου σε ύφασμα για να στεγνώσουν», λέει ο Wes Sharpton, hair stylist από τη Νέα Υόρκη. Βασικά, όταν τα μαλλιά σου είναι ακόμη βρεγμένα, τότε είναι η ώρα του παιχνιδιού! Η ιδέα είναι ότι τυλίγοντας χαλαρά τα μαλλιά στο πάνω μέρος του κεφαλιού σας, θα έχετε πιο καλοσχηματισμένες μπούκλες όταν στεγνώσουν, σε σύγκριση με το παραδοσιακό στέγνωμα με πιστολάκι.

«Όσο περισσότερο αγγίζετε τα μαλλιά σας ενώ στεγνώνουν, τόσο περισσότερο φριζάρουν», λέει ο Sharpton. Έτσι, για να αποκλειστεί εντελώς αυτό το ενδεχόμενο, συνιστά να χρησιμοποιήσετε ένα απορροφητικό ύφασμα, όπως μια πετσέτα, το οποίο, με τη σειρά του, θα επιταχύνει τη διαδικασία στεγνώματος.

Ο Sharpton προτείνει επίσης έναν πολύ πιο εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο να τυλίξετε τα μαλλιά σας: ένα παλιό, oversized μπλουζάκι. «Είναι κάτι που συνήθως έχετε ήδη στο σπίτι», λέει. «Επιπλέον, είναι βαμβακερό, που σημαίνει ότι είναι πραγματικά απορροφητικό».

Απλώς τοποθετήστε τα μαλλιά σας στο κέντρο του t-shirt και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τα μανίκια για να τα δέσετε. Είναι τόσο εύκολο! Έτσι, την επόμενη φορά που θα λούσετε τα μαλλιά σας, παραλείψτε τα εργαλεία styling και αντ’ αυτού δοκιμάστε αυτό το κόλπο.