νταϊάνα_μαύροφόρεμα0

Μια εμφάνιση της πριγκίπισσας Νταϊάνα ήταν αρκετή για να γίνει το style icon της εποχής της. Δυστυχώς, όμως, η ιστορία πίσω από αυτήν είναι αρκετά πικρή…

Ο λόγος για το μαύρο φόρεμα που επέλεξε η λαίδη Ντι για μια εμφάνισή της σε ένα πάρτι στο Κένστιγκτον του Λονδίνου, στο οποίο ήταν και το τιμώμενο πρόσωπο.

Ο φωτογραφικός φακός την ακολουθούσε παντού εκείνη την ημέρα. Ήταν εντυπωσιακή και λαμπερή. Μια θλιβερή αλήθεια κρυβόταν, όμως, πίσω από το χαμόγελό της.

νταϊάνα_μαύροφόρεμα3

Λίγο καιρό πριν η πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο Κάρολος είχαν πάρει επίσημα διαζύγιο. Εκείνη ήταν ελεύθερη να ζήσει τη ζωή της και εκείνος δεν είχε αρνηθεί ή διαλύσει τη σχέση του με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς.

Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα, λοιπόν, είχε από καιρό επιλέξει ένα φόρεμα του οίκου Valentino, ωστόσο όταν αντιλήφθηκε ότι οι δημόσιες σχέσεις του οίκου είχαν σκοπό να “πουλήσουν” στα media αυτή της την εμφάνιση με κάθε τρόπο, θεώρησε τη συμπεριφορά τους απολύτως οπορτουνιστική και φυσικά αποφάσισε να φορέσει κάτι άλλο.

νταϊάνα_μαύροφόρεμα1

Ένα υπέρκομψο μαύρο φόρεμα που είχε σχεδιάσει για χάρη της 3 χρόνια πριν η ελληνικής καταγωγής σχεδιάστρια μόδας, Christina Stambolian. Φόρεμα το οποίο δεν είχε φορέσει νωρίτερα από σεβασμό προς τους κανόνες του παλατιού. Τη βραδιά του σουαρέ στην φημισμένη Serpentine Gallery, όμως, ο πρώην σύζυγός της θα αποκάλυπτε σε γνωστό τηλεοπτικό δίκτυο τη σχέση του με την Καμίλα.

νταϊάνα_μαύροφόρεμα4

Από την ώρα, λοιπόν, που κατέβηκε από το αμάξι που την οδήγησε στους κήπους του Κένσινγκτον τα φλας των φωτογράφων δεν έπαψαν στιγμή να την ακολουθούν, αφήνοντας κατά μέρους τις αποκαλύψεις του Κάρολου και χρίζοντας, εκείνη τη βραδιά, τη Νταϊάνα σύμβολο κομψότητας και γυναικείας (αξιοπρεπούς) εκδίκησης.

Είχε συνδυάσει το φόρεμα με κομψά κοσμήματα και μαύρες γόβες και ήταν η επιτομή της κομψότητας.

Το συγκεκριμένο φορεμα, μάλιστα, έμεινε στην ιστορία ως “το φόρεμα της εκδίκησης”, όπως αποκαλύπτει ο Kerry Taylor (ο άνθρωπος που το 2013 προϊστατο δημοπρασίας 10 φορεμάτων της Νταϊάνα).

 

από sstrempa