Αρχική > Cinema > Το Φεστιβάλ Βενετίας τιμά τον σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά για τη νέα ταινία του

Το Φεστιβάλ Βενετίας τιμά τον σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά για τη νέα ταινία του

Πριν από την πρεμιέρα της ταινίας του «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» θα βραβευτεί ο Κώστας Γαβράς στο 76ο Φεστιβάλ Βενετίας. Εκεί θα πραγματοποιηθεί η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας, εκτός διαγωνιστικού προγράμματος βέβαια, ενώ θα προβληθεί στους κινηματογράφους στις 29 Σεπτεμβρίου.

Το Φεστιβάλ Βενετίας ξεκινά στις 28 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 7 Σεπτεμβρίου. Πριν από την έναρξή του θα απονεμηθεί το βραβείο Jaeger-LeCoultre Glory 2019 στον Κώστα Γαβρά, σε ειδική τελετή στις 31 Αυγούστου στη Sala Grande του Λίντο της Βενετίας. Πηγή έμπνευσης για την ταινία αποτέλεσε το ομώνυμο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη.

Οι δηλώσεις του διευθυντή του Φεστιβάλ

Κατά την ανακοίνωση της τιμητικής βράβευσης του Κώστα Γαβρά, ο διευθυντής του Φεστιβάλ Βενετίας, Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, εξύμνησε τον σκηνοθέτη ως έναν από τους μεγάλους της σύγχρονης εποχής, ενώ τόνισε την ικανότητά του να μετατρέπει την πολιτική σε συναρπαστικό θέαμα. «Έχει ειπωθεί ότι αν έχουμε αποκοιμηθεί, ο κινηματογράφος του μας ξυπνά. Και αν έχουμε χάσει την ελπίδα, οι ταινίες του μας την αποκαθιστούν», είπε ο διευθυντής για τον σπουδαίο σκηνοθέτη.

Το όραμα του σκηνοθέτη

Ο Κώστας Γαβράς ήθελε να παρουσιάσει τα γεγονότα του 2015 στην περιβόητη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης Τσίπρα με τους δανειστές και για να τα καταφέρει, επέλεξε το βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών και νυν βουλευτή και επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Στην ταινία του Κώστα Γαβρά, τον Αλέξη Τσίπρα θα υποδυθεί ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, ενώ τον Γιάνη Βαρουφάκη θα ενσαρκώσει ο Χρήστος Λούλης. Τον περασμένο Μάιο στις φωτογραφίες του NDP βλέπουμε τους δύο ηθοποιούς να βρίσκονται μέσα σε πολυτελές αυτοκίνητο ή να περπατούν στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

«Είμαστε όλοι πάρα πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε σε μια ταινία του κ. Γαβρά. Θεωρώ και μεγάλη μου τιμή που βρίσκομαι σε αυτή την πολύ μεγάλη παραγωγή. Όλα είναι δύσκολα, όλα είναι εύκολα. Θα το δούμε όταν με το καλό τελειώσουν τα γυρίσματα, γίνει το μοντάζ της ταινίας και θα δούμε όλοι μαζί το αποτέλεσμα», είχε δηλώσει ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης πριν από μερικούς μήνες.