Τελικά πήρατε την απόφαση να αγοράσετε εκείνα τα πέδιλα που χαζεύατε εδώ και αρκετό καιρό στη βιτρίνα του καταστήματος. Συγχαρητήρια! Αλλά πριν τα φορέσετε για πρώτη φορά, ίσως χρειάζεται να τα συνηθίσετε λίγο, επειδή οι οδυνηρές φουσκάλες και τα εντυπωσιακά παπούτσια δεν πάνε μαζί.

Αν θέλετε να προστατέψετε τα πόδια σας, εδώ είναι το κόλπο για να συνηθίσετε γρήγορα τα – κατα τ’ άλλα υπέροχα – πέδιλα που μόλις αγοράσατε!

Τι θα χρειαστείτε

Τα νέα παπούτσια σας, ένα ζευγάρι χοντρές κάλτσες και ένα πιστολάκι μαλλιών. Σημειώστε ότι αυτή η τεχνική λειτουργεί καλύτερα με δερμάτινα παπούτσια, αλλά θα κάνει τη διαφορά σε παπούτσια από οποιοδήποτε υλικό.

Τι να κάνετε

Φορέστε τις κάλτσες και στη συνέχεια τα καινούργια σας πέδιλα. Ναι, θα τα αισθανθείτε αρκετά σφιχτά, αλλά εμπιστευτείτε μας, θα έχει αποτέλεσμα! Στη συνέχεια, ζεστάνετε τα πόδια σας με το πιστολάκι για δύο λεπτά περίπου. Τέλος, περπατήστε μέσα στο σπίτι για λίγο, αφήνοντας τα πέδιλα να τεντώσουν πραγματικά.

Γιατί έχει αποτέλεσμα


Η θερμότητα από το πιστολάκι επιτρέπει στα παπούτσια να πάρουν το σχήμα του ποδιού σας. Ακόμα κι αν έχετε αγοράσει το σωστό νούμερο από την αρχή, να έχετε κατά νου ότι τα πόδια πρήζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό το κόλπο θα βοηθήσει να ελαχιστοποιηθούν οι παρενέργειες της δυσάρεστης τριβής κατά το περπάτημα.

Τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναδείξετε τα πανέμορφα και πολύ άνετα πέδιλά σας!

από Μαρία Ιωαννάτου