Ο Κιάνου Ριβς δεν αρνείται ποτέ να βγάλει μια φωτογραφία με τις θαυμάστριές του. Ευγενής μέχρι εκεί που δεν παίρνει, αποτελεί υπόδειγμα στον ανελέητο χώρο της showbiz. Για το λόγο αυτό κέρδισε -και δικαίως- τον τίτλο «Κύριος» με κάπα κεφαλαίο, αλλά και «δώρο του Θεού», που του απέδωσαν οι θαυμάστριές του και όχι μόνο.

Τις προάλλες, μια σελίδα στο Facebook μοιράστηκε κάποιες φωτογραφίες που δείχνουν τον 54χρονο ηθοποιό να φωτογραφίζεται με θαυμάστριες, αλλά ενώ δείχνει πως τις αγκαλιάζει, αυτός δεν τις ακουμπά καν.  Αντιθέτως, ποζάρει σε μικρή απόσταση από το άτομο με το οποίο φωτογραφίζεται.


Τα σχόλια που ακολούθησαν τη δημοσίευση αυτών των φωτογραφιών ήταν όλα προς την ίδια κατεύθυνση. Όλοι, μα όλοι, χαρακτήριζαν τον ηθοποιό ως ευγενικό και άνθρωπο με τρόπους, με κάποιους να τον αποκαλούν ακόμη και τζέντλεμαν.

Προσέχει πού βάζει το χέρι τα χέρια του;

Η σελίδα στο Facebook «Unprofessional Madman» μοιράστηκε μια σειρά από φωτογραφίες την Κυριακή που δείχνουν τον Κιάνου Ριβς με διάφορες γυναίκες. Σε κάθε φωτογραφία, το χέρι του ηθοποιού βρίσκεται σε απόσταση εκατοστών πίσω από τις γυναίκες, αντί να το βάζει στην μέση ή την πλάτη τους. Η ανάρτηση έγινε viral, συγκεντρώνοντας πάνω από 8.000 likes και περίπου 2.000 σχόλια από τους θαυμαστές του.

Προτιμά να έχει το κεφάλι του ήσυχο

Γιατί, όμως, ο Κιάνου Ριβς δεν ακουμπά καθόλου τις θαυμάστριές του; Οι ερμηνείες πολλές. Κάποιοι fans δήλωσαν ότι πιστεύουν πως σκόπιμα δεν τοποθετεί τα χέρια του στους ανθρώπους με τους οποίους φωτογραφίζεται, για να «αποφύγει τις κατηγορίες» για ακατάλληλη συμπεριφορά, ιδίως μετά τον σάλο που έχει προκληθεί τον τελευταίο καιρό και το κίνημα #MeToo για την σεξουαλική παρενόχληση. «Φέρεται έξυπνα γιατί δεν θέλει να τον χαρακτηρίσουν σεξιστή» έγραψε κάποιος με έναν άλλον να προσθέτει: «Το γεγονός ότι πρέπει να κάνei αυτό το πράγμα για να προστατεύσει τον εαυτό του, δείχνει την θέση της ηθικής στην κοινωνία».

 

από Σοφία Κωστάρα