Αρχική > Διατροφή > Το χέρι σου μπορεί να σου πει πόσο πρέπει να φας – Δες πώς!

Το χέρι σου μπορεί να σου πει πόσο πρέπει να φας – Δες πώς!

Η συνεπής καταμέτρηση θερμίδων είναι εξαντλητική και το διαδίκτυο είναι γεμάτο με διάφορες συμβουλές που δεν είναι όλες αποτελεσματικές. Επιπλέον, είναι χάσιμο χρόνου και ενέργειας να διαβάζουμε όλες τις πληροφορίες σχετικά με το τι πρέπει να τρώμε και στη συνέχεια να το εφαρμόζουμε.

Αποδεικνύεται ότι ο καλύτερος βοηθός, στην περίπτωση αυτή, είναι το σώμα μας και συγκεκριμένα τα χέρια μας. Μπορούν να μας βοηθήσουν να μετρήσουμε το μέγεθος της μερίδας που χρειαζόμαστε. Αυτό το κόλπο είναι αρκετό για να μας βοηθήσει να ακολουθήσουμε μια υγιεινή διατροφή και να μην πάρουμε βάρος.

Για τους άνδρες, προτείνεται η μερίδα να μην είναι μεγαλύτερη από το μέγεθος που έχουν οι δύο παλάμες τους.

Για τις γυναίκες, προτείνεται η μερίδα να μην είναι μεγαλύτερη από το μέγεθος μιας παλάμης.

Πρωτεΐνες – 1 παλάμη

Η παλάμη μπορεί να σας πει πόσο μεγάλες θα είναι οι πρωτεϊνικές μερίδες σας. Ενώ τα προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες όπως στήθος κοτόπουλο, ψάρι, αυγά, τυρί cottage και ελληνικό γιαούρτι είναι υγιεινά, δεν πρέπει να καταναλώνονται σε υπερβολικές ποσότητες. Ως εκ τούτου, είναι καλό να πάρετε μόνο μία μερίδα στο μέγεθος της μίας παλάμης σας.

Υδατάνθρακες – 1 γροθιά

Το χέρι σας θα πει πόσους υδατάνθρακες χρειάζεται το σώμα σας. Ο αριθμός των υδατανθράκων που βρίσκονται στο ψωμί, τα δημητριακά, το ρύζι, τις πατάτες, πρέπει να περιορίζεται στο μέγεθος της σφιγμένης γροθιάς σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα καταφέρετε να δώσετε ενέργεια στο σώμα σας και να μην κερδίσετε βάρος.

Τυρί – 2 δάχτυλα

Το τυρί είναι αναμφισβήτητα νόστιμο! Ωστόσο, δεν είναι πραγματικά υγιές να τρώτε μεγάλες ποσότητες από αυτό. Έτσι, ένα κομμάτι περίπου ίσο με 2 δάκτυλα είναι αρκετό για να το απολαύσετε και να μην βλάψετε την υγεία σας.

Λίπη – Η άκρη ενός δακτύλου

Δεν χρειάζεται να καταναλώνουμε πολλά λίπη την ημέρα. Ως εκ τούτου, η άκρη του δακτύλου σας θα επισημάνει μια αποδεκτή ποσότητα καθημερινού λίπους. Πολύ βολικό!

Φρούτα και Λαχανικά – 2 γεμάτες χούφτες

Τα φρέσκα, κατεψυγμένα ή κομμένα σε φέτες φρούτα και λαχανικά πρέπει να έχουν το μέγεθος των χεριών σας όταν ενωθούν -όσα περισσότερα μπορούν να χωρέσουν εκεί μέσα!

Επιδόρπιο – 1 σφιχτή γροθιά

Επιδόρπια όπως παγωτό, κέικ, τούρτες και άλλα θα πρέπει επίσης να είναι περιορισμένα. Εδώ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κλειστή γροθιά σας για να το μετρήσετε.