Αρχική > Celebrities > Το αίτημα του Χάρι και της Μέγκαν μετά τον γάμο και το «όχι» από τη βασίλισσα Ελισάβετ

Το αίτημα του Χάρι και της Μέγκαν μετά τον γάμο και το «όχι» από τη βασίλισσα Ελισάβετ

Μπορεί να έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από τον γάμο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, όμως ακόμα έρχονται στο φως της δημοσιότητας άγνωστες πληροφορίες μέσα από το παλάτι. Η βρετανική Mirror αναφέρει σε δημοσίευμά της ότι το αίτημα του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ είχε να κάνει με το πού θα έμεναν μετά τον γάμο τους.

Η Μέγκαν και ο Χάρι ρώτησαν τη βασίλισσα Ελισάβετ αν θα μπορούσαν να μείνουν στο Κάστρο του Ουίνδσορ. Η 93χρονη όμως μονάρχης και γιαγιά του πρίγκιπα Χάρι αρνήθηκε προς απογοήτευσή τους, και είχε πολύ συγκεκριμένο λόγο.

Έτσι, μετά το «όχι» της βασίλισσας ξεκίνησε η περίφημη ανακαίνιση του Frogmore Cottage, η οποία κόστισε εκατομμύρια λίρες που πλήρωσαν μέσω φόρων οι Βρετανοί πολίτες, οι οποίοι φυσικά έγιναν έξαλλοι.

Γιατί είπε «όχι» η βασίλισσα Ελισάβετ

Σύμφωνα με τον Άγγλο συγγραφέα Hugo Vickers, η βασίλισσα αποφάσισε να αρνηθεί το αίτημά τους, κρίνοντας ότι είναι ακατάλληλο. «Υπάρχουν κενά υπνοδωμάτια και σουίτες στα ιδιωτικά διαμερίσματα του Κάστρου του Ουίνδσορ, τα οποία ίσως είχαν βάλει στο μάτι οι Σάσεξ, ή ίσως κάποιες πρώην κατοικίες στο κάστρο που μπορούσαν να μετατραπούν σε άλλα πράγματα», ανέφερε συγκεκριμένα. «Αλλά μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να μην είναι εντελώς κατάλληλο για μια νέα οικογένεια να ζει εκεί», πρόσθεσε.