Πριν 4 μέρες ο κόσμος όλος συγκλονίστηκε από την καταστροφική πυρκαγιά που λίγο έλειψε να κάψει ολοσχερώς το μεγάλο καθεδρικό ναό της Notre Dame στο Παρίσι.

Την επόμενη μέρα, η ανάρτηση μιας γυναίκας στο Twitter, της Μπρουκ Γουίνσδορ, που έδειχνε να εικονίζεται σε μια φωτογραφία που τράβηξε ένας νεαρός μπαμπάς με το κοριτσάκι του να παίζουν ανέ,ελα έξω από το ναό, προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση και η φωτογραφία έγινε viral.

Η γυναίκα που τράβηξε τη φωτογραφία αναζητούσε τον μπαμπά εκείνο να του δώσει τη φωτογραφία. Και το Twitter έκανε για άλλη μία φορά το… θαύμα του. Η αναζήτηση του πατέρα με το κοριτσάκι που παίζουν ανέμελα μπροστά στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων, μία ώρα προτού ξεσπάσει η πυρκαγιά, έλαβε τέλος. Το ζευγάρι στη viral φωτογραφία βρέθηκε, χάρη στην ανταπόκριση του κόσμου.


Αν και η Γουίνσδορ δεν αποκάλυψε την ταυτότητά τους –ο άνδρας και η κόρη του ήθελαν να μείνουν ανώνυμοι– είπε ότι ήταν ευγνώμονες για τη φωτογραφία αυτή και σχεδιάζουν να την κρατήσουν ως έναν μικρό θησαυρό για τα επόμενα χρόνια.

«Η αναζήτηση τελείωσε! Η φωτογραφία έφτασε μέχρι τον μπαμπά και την οικογένειά του. Επέλεξε να παραμείνει ανώνυμος μετά την τραγωδία και έγραψε: “Ευχαριστώ και πάλι για αυτή την όμορφη φωτογραφία. Θα βρούμε ένα ξεχωριστό μέρος γι’ αυτήν”. Ευχαριστώ όλους όσοι μοιράστηκαν τη φωτογραφία και τα ευγενικά σας λόγια», αναφέρει η Γουίνσδορ στο Twitter.
Σε ένα άλλο tweet, η Μπρουκ Γουίνσδορ πρόσθεσε: «Με βρήκε μέσω του Twitter. Ήξερα ότι θα τα καταφέρνατε».

 

Η ιστορία της φωτογραφίας

«Έβγαλα αυτή τη φωτογραφία καθώς φεύγαμε από την Παναγία των Παρισίων, περίπου μία ώρα προτού ξεσπάσει η φωτιά. Παραλίγο να πλησιάσω τον πατέρα και να τον ρωτήσω αν ήθελε τη φωτογραφία. Τώρα εύχομαι να το είχα κάνει. Twitter, αν έχεις κάποια μαγεία, βοήθησέ τον να βρει αυτή τη φωτογραφία», έγραψε στο tweet της η Μπρουκ Γουίνδσορ.

Μέσα σε 3 ημέρες η ανάρτησή της πήρε πάνω από 470.000 likes και αναδημοσιεύτηκε πάνω από 225.000 φορές.

Η πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας και κατέστρεψε την οροφή τού 850 ετών κτιρίου και ένα μέρος του.

Η καθολική εκκλησία είναι ένα παγκοσμίου φήμης ορόσημο για τη γαλλική πρωτεύουσα, μετά τον Πύργο του Άιφελ, και αποτελεί κέντρο θρησκευτικής και πολιτιστικής ζωής για αιώνες.

από Σοφία Κωστάρα