Αρχική > Συνταγές > Tips: Έχετε αϋπνίες; φτιάξτε τσάι μπανάνας!

Tips: Έχετε αϋπνίες; φτιάξτε τσάι μπανάνας!

Αν έχετε κι εσείς αυτές τις περιέργες νύχτες, κοιτάζοντας το ταβάνι και περιμένοντας να κοιμηθείτε, αλλά χωρίς επιτυχία, πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχουν φυσικές λύσεις για αυτό το πρόβλημα.

Εδώ είναι μια συνταγή φυσικού τσαγιού που δεν αποτυγχάνει ποτέ και σας κάνει να κοιμάστε σαν μωρό. Χρειάζεται μόνο ένα πολύ κοινό συστατικό: μια μπανάνα. Αυτό το τσάι θα χαλαρώσει το μυαλό σας!

Θα χρειαστείτε: 

• 1 βιολογική μπανάνα

• 1 δοχείο με νερό

• 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (προαιρετικά)

 Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κόψετε την μπανάνα σε μικρές φέτες, με τη φλούδα επίσης. Βάλτε τις φέτες μπανάνας σε βραστό νερό. Επίσης, μπορείτε να ξεφλουδίσετε τη μπανάνα και να κόψετε χωριστά τα φρούτα και τη φλούδα, αλλά τελικά θα βάλτε και τα δύο στο βρασμένο νερό. Βράζουμε τις φέτες μπανάνας για 10 λεπτά. Πιείτε το παραγόμενο τσάι ως συνηθισμένο τσάι. Πιείτε 1 ώρα πριν κοιμηθείτε.

Για αυτή τη συνταγή χρησιμοποιήστε 100% βιολογικές μπανάνες. Οι μπανάνες που δεν είναι οργανικές περιέχουν επιβλαβή φυτοφάρμακα και αφού πρέπει να βράσετε και την φλούδα, πρέπει να είναι χωρίς χημικά. Η προετοιμασία αυτού του τσαγιού διαρκεί λιγότερο από 10 λεπτά και μπορείτε να το απολαύσετε κάθε βράδυ πριν τον ύπνο.