Αρχική > Featured > Την Πέμπτη 30 Μαΐου ξεκινάει το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου – Πούλμαν για τη μεταφορά σας

Την Πέμπτη 30 Μαΐου ξεκινάει το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου – Πούλμαν για τη μεταφορά σας

Στην Πειραιώς 260, στις 30 Μαΐου από τις 18:30 και μετά μια μεγάλη γιορτή πολιτισμού στήνεται.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος θα υποδεχθεί το κοινό και τους καλλιτέχνες των παραγωγών που ανοίγουν το Φεστιβάλ:

Στις 19:00 το απόγευμα, στον Χώρο Α της Πειραιώς 260 θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης «Love Story» της Candice Breitz, μία έκθεση όπου πρωταγωνιστούν η Τζούλιαν Μουρ και ο Άλεκ Μπόλντουιν, αναπαριστώντας σύντομα αποσπάσματα από συνεντεύξεις έξι προσφύγων.

Εγκαταστάσεις για μικρούς και μεγάλους

Στην εγκατάσταση το κοινό μπορεί να δει και τις αρχικές, αμοντάριστες συνεντεύξεις των ίδιων των προσφύγων και μεταναστών. Η εγκατάσταση, που έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές όπου έχει παρουσιαστεί, θα λειτουργεί μέχρι τις 30 Ιουνίου, από τις 19:00 ως τις 24:00.

Από τις 30 Μαΐου θα λειτουργεί στο προαύλιο της Πειραιώς η εγκατάσταση του Μαρκ Χατζηπατέρα, «Building hope», ένα διαδραστικό έργο τέχνης για παιδιά και μεγάλους (30/5-30/6). Είστε ευπρόσδεκτοι να έρθετε με τα παιδιά σας!

Παράλληλα, στο κτίριο Β, θα υπάρχει η έκθεση του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, με έργα παιδικής ζωγραφικής εμπνευσμένα από το φετινό ρεπερτόριο της Επιδαύρου (30/5-17/7).

Φυσικά, οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάσουν και τη μεγάλων διαστάσεων τοιχογραφία του Παύλου Τσάκωνα «Two, hands», στο εξωτερικό μέρος του κτιρίου Α.

Ξεκινούν και οι παραστάσεις

Επίσης, το ίδιο βράδυ ξεκινούν στην Πειραιώς 260 οι πρώτες παραστάσεις του Φεστιβάλ:

Μεταμορφώσεις του Οβίδιου, από την ομάδα C. for Circus – Χώρος Ε, 30/5-2/6, 21:00 – η παράσταση είναι sold out.

Γένεσις 6, 6-7, από την Angelica Liddell – Χώρος Η, 30&31/5, 21:00

#PUNK, από τη Nora Chipaumire – Χώρος Α, 30/5-1/6, 23:00

Info

Ώρα προσέλευσης: 18:30

Εγκαίνια: στις 19:00 ακριβώς

Μετακινήσεις με το πούλμαν

Μεγάλο μέρος του κοινού εξυπηρετήθηκε πέρσι από τη δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς προς και από την Πειραιώς 260, για την παρακολούθηση των παραστάσεων του Φεστιβάλ Αθηνών. Έτσι, θα υπάρχει και φέτος πούλμαν για τη μεταφορά των θεατών προς τους χώρους των παραστάσεων.

Συγκεκριμένα, τα δρομολόγια θα είναι τα εξής:

Από Σύνταγμα, και συγκεκριμένα από Φιλελλήνων (και γωνία Ξενοφώντος) για την Πειραιώς 260, αναχώρηση στις 20:00. Το πούλμαν θα κάνει μία ακόμη στάση για επιβίβαση στο κατάστημα Hondos Center στην Ομόνοια.

Από Πειραιώς 260 προς Σύνταγμα, αναχώρηση στις 23:00, με μία ενδιάμεση στάση αποβίβασης στο Hondos Center στην Ομόνοια.

Από Πειραιώς 260 προς Σύνταγμα στις 00:30 με μία ενδιάμεση στάση αποβίβασης στο Hondos Center στην Ομόνοια.