Αρχική > Featured > Tι ζώδιο θα μπορούσε να ήταν ο Ηρακλής, ο Οδυσσέας ή ο Ορφέας;
t%ce%b9-%ce%b6%cf%8e%ce%b4%ce%b9%ce%bf-%ce%b8%ce%b1-%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%bf%cf%8d%cf%83%ce%b5-%ce%bd%ce%b1-%ce%ae%cf%84%ce%b1%ce%bd-%ce%bf-%ce%b7%cf%81%ce%b1%ce%ba%ce%bb%ce%ae%cf%82-%ce%bf0

Tι ζώδιο θα μπορούσε να ήταν ο Ηρακλής, ο Οδυσσέας ή ο Ορφέας;

Οι ήρωες της μυθολογίας συνήθως είχαν γεννηθεί από έναν θεό του Ολύμπου και μια όμορφη θνητή, με την ένωση αυτή να τους χαρίζει δύναμη, γενναιότητα, ομορφιά, αν και όχι πάντα τύχη.. Η μυθολογία μας προσπάθησε μέσα από τους ήρωες αυτούς να καταδείξει τον αέναο αγώνα του ανθρώπου να υπερπηδήσει τα εμπόδια και της δυσκολίες της ζωής..Οι ήρωες της μυθολογίας έκαναν άθλους, αντιμετώπισαν τέρατα, πολέμησαν τη μοίρα και τις αδυναμίες τους. Και αποτέλεσαν πανανθρώπινα και διαχρονικά πρότυπα.

Ποιος απ’ όλους θα ταίριαζε στο ζώδιό σου και θα μπορούσε να ήταν… εσύ, καθώς έχει κοινά σημεία μαζί σου; Ή, για να το πούμε διαφορετικά, τι ζώδιο θα μπορούσε να ήταν ο Ηρακλής, ο Οδυσσέας ή ο Ορφέας;

Κριός

Ο ήρωάς σου είναι ο Αίας ο Τελαμώνιος, ο δεύτερος σε γενναιότητα μαχητής του Τρωικού Πολέμου, μετά τον Αχιλλέα. Ήταν βασιλιάς της Σαλαμίνας και ανήκε στην ομάδα των… μη επιλεγέντων μνηστήρων της Ωραίας Ελένης, που είχαν ορκιστεί να υπερασπίζονται για πάντα την τιμή της. Ψηλός, ωραίος, καλόκαρδος, ικανός να εμψυχώνει και να συμφιλιώνει, αποτέλεσε το τέλειο πρότυπο του ανδρειωμένου ηγέτη. Όταν ο Πάτροκλος και κατόπιν ο Αχιλλέας σκοτώθηκαν, έδωσε μάχη με υπεράριθμους εχθρούς για να αποσπάσει τα σώματά τους. Εξοργίστηκε όμως τόσο πολύ όταν τα όπλα του Αχιλλέα δόθηκαν τιμητικά στον Οδυσσέα, που βγήκε εκτός εαυτού και επιτέθηκε στους αρχηγούς των Αχαιών. Η Αθηνά τον έκανε να στρέψει τη δολοφονική μανία του σε ένα κοπάδι πρόβατα. Το άλλο πρωί που συνήλθε, ντράπηκε τόσο για τις πράξεις του, που αυτοκτόνησε.

Ο Αίας εκπροσωπεί το θάρρος και τη μαχητικότητα του Κριού. Δείχνει όμως και τον ασυγκράτητο θυμό που προκύπτει από τον θιγμένο εγωισμό και μπορεί να οδηγήσει τον ευέξαπτο Κριό σε καταστάσεις, για τις οποίες μπορεί να μετανιώσει μετά.

Ταύρος

Ο Αχιλλέας, ο βασιλιάς των Μυρμιδόνων στην αρχαία Φθιώτιδα, είναι ο ήρωας που σου ταιριάζει. Η μητέρα του, η Νηρηίδα Θέτις, προσπάθησε να τον κάνει αθάνατο βουτώντας τον στα νερά της Στύγας, καθώς όμως τον κρατούσε από τη φτέρνα, το σημείο αυτό έμεινε τρωτό. Ξέροντας ότι ο γιος της θα πέθαινε στον Τρωικό Πόλεμο, για να τον εμποδίσει να πάει τον έντυσε κορίτσι. Ο Οδυσσέας όμως, παριστάνοντας τον πραματευτή, έδειξε στις κοπέλες της βασιλικής αυλής χρυσαφικά και όπλα. Ο Αχιλλέας προδόθηκε από το ενδιαφέρον του για τα δεύτερα. Η ρήξη του με τον Αγαμέμνονα στην πολιορκία της Τροίας, για τη διεκδίκηση της όμορφης σκλάβας Βρισηίδας, είναι το βασικό επεισόδιο της Ιλιάδας. Ο Αχιλλέας αποσύρθηκε από τον πόλεμο επιφέροντας ήττες και αποθάρρυνση στους Αχαιούς. Επανήλθε τελικά στη μάχη και σκοτώθηκε από το βέλος του Πάρη στη φτέρνα.

Σαν τον Αχιλλέα έχει και ο Ταύρος μια «αχίλλειο πτέρνα», την προσκόλληση στα υλικά αγαθά. Ο πεισμωμένος θυμός του είναι παροιμιώδης, όμως δεν εγκαταλείπει τον αγώνα και αφοσιώνεται σε όσους αγαπά.

Δίδυμοι

Ο πολυμήχανος Οδυσσέας είναι ο χαρακτηριστικός Δίδυμος. Πρωταγωνιστής και στην Ιλιάδα και φυσικά στην Οδύσσεια, ο βασιλιάς της Ιθάκης ήταν εκείνος που συνέλαβε το τέχνασμα του Δούρειου Ίππου, χάρη στο οποίο κατακτήθηκε η Τροία, μετά από δέκα χρόνια πολιορκίας. Παρόλο που αρχικά προσπάθησε να αποφύγει τον πόλεμο, παριστάνοντας τον τρελό, όταν συντάχθηκε με τους Αχαιούς ήταν πάντα εκείνος που είχε τις πιο έξυπνες ιδέες για τις πολεμικές επιχειρήσεις και για τη διευθέτηση των διαφορών μεταξύ των συμμάχων. Εξίσου απέδειξε τη διορατικότητα και την εφευρετικότητά του και στη δεκάχρονη περιπλάνησή του μέσα από ασύλληπτους κινδύνους, μέχρι να επιστρέψει, μοναδικός που επέζησε, στην Ιθάκη και να εξοντώσει τους διεκδικητές του θρόνου και της γυναίκας του. Παρόλα αυτά, οι ερωτικές κατακτήσεις δεν του έλειψαν προτού να ξαναβρεί την Πηνελόπη, το αιώνιο πρότυπο της πιστής συζύγου.

Ο Δίδυμος έχει το ίδιο κοφτερό μυαλό, το θάρρος που ανακατεύεται με θράσος, την ερωτική γοητεία, το επικοινωνιακό χάρισμα και την πειθώ του ομηρικού ήρωα. Όπως και το ταλέντο της προσποίησης, για ιερό ή μη σκοπό.

Καρκίνος

Ο Μελέαγρος, ο ήρωας που ταιριάζει στον Καρκίνο, ήταν πρίγκιπας της Καλυδωνίας και τολμηρός κυνηγός. Στη γέννησή του οι Μοίρες είπαν στη μητέρα του Αλθαία ότι ο γιος της θα γινόταν ήρωας, αλλά θα πέθαινε όταν καιγόταν εντελώς ένα ξύλο που βρισκόταν στο τζάκι. Η Αλθαία το πήρε και το έκυψε. Όταν η Άρτεμις εξαπέλυσε στη χώρα ένα τεράστιο καταστροφικό αγριογούρουνο, τον Καλυδώνιο Κάπρο, ο Μελέαγρος το σκότωσε με μια ομάδα από διαλεκτούς ήρωες. Δημιουργήθηκε όμως διχόνοια ανάμεσά τους για το ποιος θα πάρει το κεφάλι και το δέρμα του ζώου. Ο Μελέαγρος ήθελε να δοθεί στην Αταλάντη, την πανέμορφη κυνηγό που πρώτη το πλήγωσε. Επακολούθησε σύρραξη, όπου ο Μελέαγρος σκότωσε τους αδελφούς της μητέρας του. Εκείνη, εκτός εαυτού, έκαψε το ξύλο αφαιρώντας του τη ζωή.

Ο Μελέαγρος εξαρτήθηκε στη ζωή και στον θάνατο από τη μητέρα του. Ο Καρκίνος έχει ζητήματα προσκόλλησης με τις οικογενειακές του καταβολές, αλλά και την ικανότητα να αγαπά και να αγωνίζεται για ό,τι είναι ιερό και πολύτιμο για εκείνον. Πότε θα βρείς τον “ήρωα” της δικής σου ζωής;

Λέων

Ποιος άλλος θα ήταν πιο αντάξιος εκπρόσωπος του Λέοντα από τον Αγαμέμνονα, τον βασιλιά των Μυκηνών; Ήταν ο αρχιστράτηγος των Ελλήνων στον Τρωικό Πόλεμο και οδήγησε στη θυσία την κόρη του Ιφιγένεια, προκειμένου να φυσήξουν άνεμοι για να αποπλεύσει ο στόλος. Θεωρώντας πως σαν αρχηγός είχε δικαίωμα στα πάντα, άρπαξε τη σκλάβα του Αχιλλέα Βρισηίδα, προκαλώντας την οργή του και διακυβεύοντας την ίδια τη συμμαχία των Αχαιών. Μετά την πτώση της Τροίας, πήρε μαζί του την Κασσάνδρα, τη μάντισσα κόρη του Πριάμου που κανείς δεν πίστευε τα κακά που προφήτευε. Παρά την προειδοποίησή της, φτάνοντας στις Μυκήνες δολοφονήθηκε από τη γυναίκα του Κλυταιμνήστρα, που δεν του συγχώρησε ποτέ τη θυσία της Ιφιγένειας, και τον εραστή της Αίγισθο, τον σφετεριστή του θρόνου.

Όπως ο Αγαμέμνονας, που το όνομά του σημαίνει «σταθερός» και «αλύγιστος», έτσι και ο Λέων διατηρεί τον δυναμισμό και το ηγεμονικό του προφίλ σε όλες τις καταστάσεις. Μερικές φορές όμως ξεπερνά τα όρια της εξουσίας του και δείχνει μια επιμονή, που δεν του βγαίνει πάντα σε καλό.

Διαβάστε τα υπόλοιπα ζώδια μόνο στον www.astrologos.gr

t%ce%b9-%ce%b6%cf%8e%ce%b4%ce%b9%ce%bf-%ce%b8%ce%b1-%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%bf%cf%8d%cf%83%ce%b5-%ce%bd%ce%b1-%ce%ae%cf%84%ce%b1%ce%bd-%ce%bf-%ce%b7%cf%81%ce%b1%ce%ba%ce%bb%ce%ae%cf%82-%ce%bf0 t%ce%b9-%ce%b6%cf%8e%ce%b4%ce%b9%ce%bf-%ce%b8%ce%b1-%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%bf%cf%8d%cf%83%ce%b5-%ce%bd%ce%b1-%ce%ae%cf%84%ce%b1%ce%bd-%ce%bf-%ce%b7%cf%81%ce%b1%ce%ba%ce%bb%ce%ae%cf%82-%ce%bf2

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του t%ce%b9-%ce%b6%cf%8e%ce%b4%ce%b9%ce%bf-%ce%b8%ce%b1-%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%bf%cf%8d%cf%83%ce%b5-%ce%bd%ce%b1-%ce%ae%cf%84%ce%b1%ce%bd-%ce%bf-%ce%b7%cf%81%ce%b1%ce%ba%ce%bb%ce%ae%cf%82-%ce%bf4

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ