Πολλές γυναίκες έχουν το ίδιο άγχος με εμάς μέσα στην εβδομάδα. Τι θα φάμε πάλι απόψε το βράδυ; Ειδικά αν έχετε γυρίσει αργά από τη δουλειά, αυτό που έχετε ανάγκη σίγουρα δεν είναι να μπείτε στην κουζίνα για να μαγειρέψετε κάτι χρονοβόρο.

Για να σας βγάλουμε από τη δύσκολη θέση, σας προτείνουμε αυτή την τραγανή σπανακόπιτα που είναι έτοιμη σε χρόνο ρεκόρ και θα μπορούσε να συνοδεύσει γευστικότατα τα βράδια μιας γεμάτης και κουραστικής εβδομάδας.

Υλικά:

200 γρ. σπανάκι
175 γρ. λιαστές ντομάτες
100 γρ. τυρί φέτα
2 αυγά
1 πακέτο φύλλο κρούστας

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βράστε με ελάχιστο νερό και για λίγη ώρα το σπανάκι (μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς). Αφήστε το να κρυώσει, στραγγίξτε όσο νερό περισσεύει και έπειτα κόψτε το σπανάκι σε χοντρά κομμάτια. Κόψτε επίσης τις ντομάτες σε μεγάλα κομμάτια και ανακατέψτε τις καλά σε ένα μπολ με το σπανάκι, τη φέτα και τα αυγά.


Ανοίξτε με προσοχή το ένα φύλλο κρούστας μέσα σε ένα λαδωμένο ταψί. Λαδώστε το ελάχιστα από πάνω και τοποθετήστε λίγο από το μείγμα στο φύλλο. Συνεχίστε με το δεύτερο και τρίτο φύλλο και κάνετε την πίτα όσες στρώσεις εσείς θέλετε. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και ψήστε την πίτα για περίπου 30 λεπτά μέχρι το φύλλο να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό.

από Μαρία Ιωαννάτου