Άφωνοι έμειναν όσοι βρέθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο μετρό Συντάγματος, παρακολουθώντας τον Τίτο Πατρίκιο και άλλους ποιητές να απαγγέλουν έργα τους με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων. Πολλοί μάλιστα θέλησαν να απαθανατίσουν όσα εντυπωσιακά συνέβησαν και να τα μοιραστούν μέσω των social media.

Πρόκειται για μία σειρά δρώμενων και συζητήσεων σε ανοικτούς χώρους με τίτλο «Ποίηση… on the road» που πραγματοποιείται στα πλαίσια σειράς εκδηλώσεων της «Αθήνας 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» και αποτελεί σύμπραξη του Δήμου Αθηναίων με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Οι δημόσιες αναγνώσεις θα γίνονται κάθε πρώτη του μήνα, ξεκινώντας από σήμερα 1η Οκτωβρίου έως 1η Μαρτίου 2019, σε μέσα μεταφοράς και εμβληματικούς τόπους στον άξονα Αθήνα-Πειραιά. Κάθε πρώτη Παρασκευή του ίδιου μήνα οι ποιητές συζητούν παρουσία κοινού στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.


Η αρχή έγινε σήμερα στον σταθμό του μέτρο Συντάγματος με την τιμητική συμμετοχή του ποιητή Τίτου Πατρίκιου, ενώ έργα τους διάβασαν επίσης οι Μαρία Κουλούρη, Αλέκος Λούντζης, Μυρσίνη Γκανά και Πελαγία Φυτοπούλου.

από Μαρία Ιωαννάτου