Αρχική > Featured > Τι συμβαίνει όταν ξεχνάμε να πλύνουμε την κούπα του καφέ στο γραφείο;

Τι συμβαίνει όταν ξεχνάμε να πλύνουμε την κούπα του καφέ στο γραφείο;

Η πρώτη δουλειά μας όταν φτάνουμε κάθε πρωί στο γραφείο είναι να ετοιμάσουμε τον καφέ μας. Αλλά πρέπει πραγματικά να πλένουμε την κούπα μας κάθε φορά που σχολάμε; Η επιστήμη έχει εκπληκτικές απαντήσεις.

Ο Dr. Adam Possner αναφέρει ότι εάν πίνετε τον καφέ σας σκέτο – χωρίς γάλα, χωρίς ζάχαρη – τότε δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε για τυχόν βακτηρίδια ή άλλα υπολείμματα, ειδικά αν αφήνετε την κούπα να στεγνώσει ανάμεσα στις χρήσεις.

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα δείχνει ότι όταν αφήνετε την κούπα σας σε μία κοινόχρηστη κουζίνα, διατρέχετε τον κίνδυνο να συγκεντρώσει πολλά ανεπιθύμητα βακτήρια -και όχι μόνο επειδή οι συνάδελφοί σας μπορεί να μπερδέψουν την κούπα του καφέ τους με τη δική σας. Η Dr. Bindiya Gandhi αναφέρει: «Το να μην πλένουμε μια κούπα καφέ για αρκετές μέρες, ενώ συνεχώς την επαναχρησιμοποιούμε, δεν είναι πολύ υγιεινό και θα μπορούσαμε να να αρρωστήσουμε από αυτό, συμπεριλαμβανομένης και της έκθεσης σε μούχλα».

Τα βακτήρια, οι ιοί και οι μύκητες είναι παντού. Μπορούν να προσγειωθούν στην κούπα σας και να αναπτυχθούν ανάμεσα στις ώρες που τη χρησιμοποιείτε. Και αν προσθέσετε κρέμα ή συνηθίζετε να βουτάτε λιχουδιές στον καφέ σας, δημιουργείτε το τέλειο περιβάλλον για την ανάπτυξη μικροβίων. Αυτό όχι μόνο μπορεί να προκαλέσει λοίμωξη, μπορεί και αλλεργική αντίδραση.

Μπορείτε να μην πλένετε καθημερινά την κούπα σας, αλλά μόνο εάν πίνετε τον καφέ σας στη δική σας κουζίνα, χωρίς γάλα, χωρίς ζάχαρη, και δεν βυθίζετε τίποτα στο ρόφημά σας!