Αρχική > Διατροφή > Τι πρέπει να προσέξεις πριν ξεκινήσεις διατροφή με μια φίλη σου!

Τι πρέπει να προσέξεις πριν ξεκινήσεις διατροφή με μια φίλη σου!

Όταν εσείς και η φίλη σας αποφασίζετε να χάσετε κιλά το να το κάνετε μαζί φαντάζει ιδανικό! Θα είστε μαζί σε αυτόν τον αγώνα, η μια θα ενθαρρύνει την άλλη και σίγουρα θα τα παρατήσετε πιο δύσκολα!

Μια νέα έρευνα, ωστόσο, έδειξε ότι το να προσπαθείτε να αδυνατίσετε με “ταίρι” έχει περισσότερες αρνητικές παρά θετικές επιπτώσεις στην προσπάθειά σας!

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Journal of Health Psychology μελέτησε ζευγάρια φίλων που προσπάθησαν να αδυνατίσουν μαζί και κατέληξε στο συμπέρασμα πως με αυτόν τον τρόπο η συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα ήταν διαρκής. Έτσι, το στρες αυξανόταν και η τάση για παρασπονδίες, επίσης!

“Ενώ το να έχεις έναν κοινό στόχο με μια φίλη μοιάζει ιδανικό και βοηθητικό, κράτα στο μυαλό σου ότι κάτι που λειτουργεί για σένα μπορεί να μην λειτουργεί για εκείνη ή και το αντίστροφο! Οπότε καλό είναι να ξεκαθαρίσετε τους στόχους, τις προσδοκίες, αλλά και τις ανάγκες σας πριν προχωρήσετε στην δίαιτα με μια φιλή”, λένε οι ειδικοί και προτείνουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να τεθούν επί τάπητος πριν την μεγάλη απόφαση!

Υπάρχουν, λοιπόν, 7 σημεία που καλό είναι να δώσεις μεγαλύτερη προσοχή:

Αρχικά, διάλεξε τη σωστή φίλη:

Πόσο βάρος θέλει να χάσει και ποιος είναι ο στόχος της σε σχέση με τη γυμναστική; Είναι σοβαροί λόγοι τους οποίους και πρέπει να συζητήσετε και να σκεφτείτε. Θέλετε μια φίλη που θα σας στηρίξει και θα σας δώσει δύναμη ακόμα κι αν εκείνη έχει χάσει τη δική της. Αξιολογήστε τα χαρακτηριστικά της φίλης σας πριν αποφασίσετε να ξεκινήσετε μια δίαιτα μαζί της!

Μάθε τις αδυναμίες σου:

Το τι τρώτε, το πότε τρώτε και το πώς γυμνάζεστε τα γνωρίζετε και τα ορίζετε εσείς με βάση τις δικές σας ανάγκες. Δεν χρειάζεται να αλλάξετε τις συνήθειές σας για τη φίλη σας ούτε εκείνη για σας! Αντίθετα, η καθεμιά πρέπει να διαλέξει τις ώρες εκείνες που θα νιώθει περισσότερο αδύναμη ώστε να γίνει η άλλη το στήριγμά της! Όταν θέλετε να παρατήσετε την προπόνηση ή να πέσετε με τα μούτρα σε ένα παγωτό. Τότε πρέπει να είστε δυνατές η μία για την άλλη!

Ρεαλιστικό πλάνο:

Το να ξεθεωθείτε στην προπόνηση και να μην έχετε καταναλώσει σωστές μερίδες φαγητού δεν είναι ρεαλιστικό πλάνο. Ούτε το να βάλετε άπιαστους στόχους! Είναι σίγουρο ότι δεν θα τρώτε όπως πριν, αλλα διαλέξτε μια φίλη η οποία έχει ρεαλιστικές αντιλήψεις γύρω από την απώλεια κιλών. Οι εξαντλητικές και γρήγορες δίαιτες δεν είναι σε καμία περίπτωση η λύση!

Λίγα λόγια:

Σίγουρα θα τσεκάρετε η μία την άλλη, αλλά όχι και κάθε ώρα. Σίγουρα θα συζητήσετε την πρόοδό σας, αλλά ας μην μονοπωλήσει αυτή το ενδιαφέρον σας! Επιλέξτε μια συγκεκριμένη ημέρα ή ώρα που θα βολεύει και τις δυο και φτιάξτε τότε τον προγραμματισμό σας.

Ομαδική προσπάθεια:

Αν το ένας με έναν δεν ταιριάζει τόσο και στις δυο σας σκεφτείτε μήπως η ομαδική δουλειά είναι αποτελεσματικότερη! Μαζευτείτε ορισμένα άτομα, με τα οποία και νιώθετε άνετα και πληρούν τα παραπάνω, και κάνετε εγγραφή σε νέα προγράμματα, δοκιμάστε νέες προτάσεις διατροφής ή ό,τι νομίζετε πως θα σας βοηθήσει. Έτσι και κιλά θα χάσετε και περισσότερο κόσμο θα γνωρίσετε!

Εσείς:

Βασιστείτε σε εσάς. Όσο και αν η φίλη σας σας βοηθά, όσο κι αν σας δίνει δύναμη και θάρρος για να συνεχίσετε εσείς και μόνο εσείς γνωρίζετε τον εαυτό σας. Τις δυνάμεις και τις ανάγκες του. Κρατήστε ένα ημερολόγιο διατροφής και σίγουρα ζητήστε τη συμβουλή και τη στήριξη της φίλης, ειδικά όταν οι δύσκολες ώρες πλησιάζουν!

Το μήνυμα της Ελένης Πετρουλάκη: «Μην κάνετε το λάθος να ακολουθείτε τη διατροφή ενός επωνύμου»

«Η δίαιτα αλλιώς!» – Ένας πολύτιμος οδηγός για χάσεις βάρος ακολουθώντας την ελληνική διατροφή

Αν θες να νικήσεις το λίπος στην κοιλιά, άρχισε να προσθέτεις αυτό το υλικό στην διατροφή σου!