Αρχική > Featured > Τι να κάνεις όταν ένα νέο προϊόν ομορφιάς ερεθίζει το δέρμα σου
%cf%84%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%8c%cf%84%ce%b1%ce%bd-%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%ce%bd%ce%ad%ce%bf-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%8a%cf%8c%ce%bd-%ce%bf%ce%bc%ce%bf%cf%81%cf%86%ce%b90

Τι να κάνεις όταν ένα νέο προϊόν ομορφιάς ερεθίζει το δέρμα σου

Όλες έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση: μετά από πολλές ώρες αναζήτησης στο διαδίκτυο για τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες ακμής ή αντιγήρανσης και αφού έχουμε επιλέξει εκείνες με τις πιο θετικές κριτικές, το δέρμα φαίνεται τελικά να μη «συμπαθεί» αυτό που επιλέξαμε να εφαρμόσουμε πάνω του.

Εάν αντιμετωπίζετε ερυθρότητα, φαγούρα, πόνο ή ξηρότητα μετά τη χρήση κοινών δραστικών συστατικών όπως το σαλικυλικό οξύ για την ακμή ή τα ρετινοειδή κατά των ρυτίδων, υπάρχουν μερικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη.

«Οι πραγματικές αλλεργίες σε αυτά τα συστατικά είναι σπάνιες», τονίζει ο δερματολόγος Δρ. Joshua Zeichner, Διευθυντής Κοσμητολογίας και Κλινικών Ερευνών στη Δερματολογία στο Νοσοκομείο Mount Sinai στη Νέα Υόρκη. «Οι γενετικές διαφορές εξηγούν γιατί κάποιοι άνθρωποι αισθάνονται ερεθισμό και άλλοι μπορούν να ανεχθούν ορισμένα συστατικά. Επίσης, οι υψηλότερες συγκεντρώσεις των δραστικών συστατικών -όταν χρησιμοποιούμε περισσότερο προϊόν- και η συχνή εφαρμογή μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο δερματικών αντιδράσεων».

Για να αποφύγετε τον ερεθισμό, ο Δρ. Zeichner συνιστά να εφαρμόσετε πρώτα μια ενυδατική κρέμα για να προετοιμάσετε και να ενυδατώσετε το δέρμα. Μαζί με την ενυδάτωση, είναι επίσης σημαντικό να χρησιμοποιήσετε ένα απαλό καθαριστικό που βοηθά στην απομάκρυνση των ρύπων και της λιπαρότητας. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο δυσφορίας όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν με κάποιο δυνητικά ερεθιστικό συστατικό.

Ο Δρ. Zeichner αναφέρει ότι άλλοι τρόποι για να αποφύγετε τον ερεθισμό είναι να προτιμήσετε μια φόρμουλα με χαμηλότερη συγκέντρωση του «επίμαχου» δραστικού συστατικού ή να μειώσετε την ποσότητα και τη συχνότητα (σε κάθε δύο μέρες) που χρησιμοποιείτε το προϊόν.

%cf%84%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%8c%cf%84%ce%b1%ce%bd-%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%ce%bd%ce%ad%ce%bf-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%8a%cf%8c%ce%bd-%ce%bf%ce%bc%ce%bf%cf%81%cf%86%ce%b90 %cf%84%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%8c%cf%84%ce%b1%ce%bd-%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%ce%bd%ce%ad%ce%bf-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%8a%cf%8c%ce%bd-%ce%bf%ce%bc%ce%bf%cf%81%cf%86%ce%b92

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του %cf%84%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%8c%cf%84%ce%b1%ce%bd-%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%ce%bd%ce%ad%ce%bf-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%8a%cf%8c%ce%bd-%ce%bf%ce%bc%ce%bf%cf%81%cf%86%ce%b94