Η Audrey Hepburn θεωρείται σύμβολο για παραπάνω από έναν λόγους! Δεν ήταν μόνο η χαρισματική η ηθοποιός που κέρδισε το Όσκαρ, ούτε η φιλάνθρωπος που βοήθησε χιλιάδες κόσμου, αλλά και η γυναίκα που ενέπνευσε όλες τις άλλες με το στυλ της!Ήταν επίσης γνωστή για την απίστευτα λεπτή και πάντα κομψή σιλουέτα της.


Γεγονός το οποίο συχνά γίνεται, ακόμα και σήμερα, θέμα αντιπαράθεσης! Πολλοί ισχυρίζονται ότι η τόσο λεπτή εικόνα της οφειλόταν σε κάποια τροφική διαταραχή και ότι η ηθοποιός προωθούσε το μοντέλο της ανορεκτικής γυναίκας.

Φήμες οι οποίες έχουν διαψευθεί και διαψεύθηκαν άλλη μια φορά από τον γιο της Luca Dotti, ο οποίος δήλωσε πως στην μητέρα του άρεσαν πάρα πολύ τα ζυμαρικά και η ιταλική κουζίνα!

Η Hepburn είχε τρελή αγάπη στους υδατάνθρακες. “Αγαπούσε παρα πολύ τα ζυμαρικά”, θυμάται ο γιος της. “Το φαγητό που έφτιαχνε σχεδόν κάθε εβδομάδα ήταν μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα” γράφει ο Luca Dotti στο βιβλίο του “Audrey at Home”.

Όπως διευκρίνισε ο Luca Dotti η Audrey Hepburn “κατανάλωνε πολλά δημητριακά, ελάχιστο κρέας και… λίγο από όλα”.

Ο επί χρόνια σύντροφός της  Robert Wolders, μάλιστα, έχει πει ότι η ηθοποιός δεν έκανε ποτέ δίαιτα ή κάποια συγκεκριμένη άσκηση, απολάμβανε, όμως, τους περιπάτους. Πολλές φορές όταν οι δυο τους περπατούσαν συνήθιζε να τον προσπερνά και να τον αφήνει πίσω της.

“Είχε έναν υγιή μεταβολισμό, χωρίς να κάνει υπερβολές” είπε συγκεκριμένα ο Robert Wolders ο οποίος έζησε μαζί της από το 1980 μέχρι το 1993!

Το διατροφολόγιό της ήταν απλό και υγιεινό!

Για πρωινό έτρωγε μαύρο ψωμί με μαρμελάδα. Για μεσημεριανό άπαχο κρέας ή ζυμαρικά με φρέσκα λαχανικά από τον κήπο της και για βραδινό κοτόσουπα, επίσης, με λαχανικά.

Όπως φαίνεται δεν ήταν καθόλου δύσκολο για εκείνη να διατηρήσει τη φόρμα της.

Δεν είναι δύσκολο να μπουμε κι εμείς σε ένα τέτοιο πρόγραμμα διατροφής, εφόσον περάσουμε την πρώτη πιο δύσκολη περίοδο. Τρώμε απ’ όλα, αλλά φροντίζουμε να είναι υγιεινά και όχι σε μεγάλες ποσότητες.

από sstrempa