Αρχική > Celebrities > Τι είναι η νόσος του Λάιμ – Η ασθένεια από την οποία αποκάλυψε ότι πάσχει ο Τζάστιν Μπίμπερ

Τι είναι η νόσος του Λάιμ – Η ασθένεια από την οποία αποκάλυψε ότι πάσχει ο Τζάστιν Μπίμπερ

Ο Καναδός τραγουδιστής Τζάστιν Μπίμπερ αποκάλυψε χθες, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram, ότι έχει προσβληθεί από τη νόσο του Λάιμ.

«Πρόσφατα μου διέγνωσαν τη νόσο του Λάιμ και επιπλέον είχα μια σοβαρή περίπτωση χρόνιας μονοπυρήνωσης που επηρεάζουν το δέρμα μου, τη νευρική λειτουργία, την ενέργειά μου και εν γένει την υγεία μου», έγραψε ο 25χρονος Τζάστιν Μπίμπερ, απαντώντας στην αρνητική κριτική που είχε δεχθεί για τη φυσική του κατάσταση.

Περαιτέρω διευκρινίσεις για την κατάσταση της υγείας του θα δοθούν σε μια σειρά ντοκιμαντέρ για τη ζωή του, που προβλέπει να αναρτήσει ο ίδιος στο YouTube προσεχώς.

Δείτε την ανάρτηση:

Τι είναι η νόσος του Λάιμ

Η νόσος του Λάιμ είναι γνωστή και ως βορρελίωση. Είναι μια ασθένεια που προκαλείται από το βακτήριο Borrelia burgdorferi. Το βακτήριο αυτό μεταδίδεται μέσω τσιμπήματος από το τσιμπούρι Ixodes ricinus. Η παρουσίαση της νόσου ποικίλλει και μπορεί να περιλαμβάνει συμπτώματα γρίπης στα αρχικά στάδια και έπειτα εκδηλώνεται με μυοσκελετικά, αρθριτικά, νευρολογικά, ψυχιατρικά και καρδιακά συμπτώματα. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων η νόσος θεραπεύεται με αντιβιοτικά, ειδικά εάν η θεραπεία ξεκινήσει στα αρχικά στάδια της ασθένειας. Καθυστερημένη θεραπεία συχνά οδηγεί σε «προχωρημένη» βορρελίωση η οποία είναι δύσκολο να θεραπευτεί.