Αρχική > Featured > Τι απαντά η ψυχολόγος: “Ο άντρας μου θέλει διαζύγιο αλλά κοιμόμαστε ακόμα στο ίδιο κρεβάτι”

Τι απαντά η ψυχολόγος: “Ο άντρας μου θέλει διαζύγιο αλλά κοιμόμαστε ακόμα στο ίδιο κρεβάτι”

«Με τον άντρα μου κάνουμε ακόμη σεξ και κοιμόμαστε στο ίδιο κρεβάτι, παρόλο που μου είπε ότι θέλει να χωρίσουμε. Παραδέχτηκε ότι δεν με θέλει πια και δεν με αγαπά. Είμαστε μαζί εδώ και 16 χρόνια και έχουμε έναν επτάχρονο γιο.

Ο πατέρας του συζύγου μου πέθανε ξαφνικά πέρυσι και σίγουρα αυτό τον επηρέασε πολύ. Ωστόσο, νόμιζα ότι το είχε ξεπεράσει και όλα ήταν καλά. Κάναμε πολλά πράγματα ως οικογένεια και φαινόταν ότι συνεχίζουμε κανονικά, μέχρι που έριξε τη βόμβα του διαζυγίου πριν από έξι εβδομάδες.

Είμαι 39 ετών κι εκείνος 41. Η σεξουαλική μας ζωή είναι ακόμα τόσο φανταστική όσο πάντα. Όταν τον ρωτάω τι συμβαίνει, λέει ότι δεν ξέρει τι θέλει».

Απαντά η Dr  Deidre Sanders

«Οι αντιδράσεις μας στο πένθος ποικίλλουν, αλλά ορισμένοι άνθρωποι απομακρύνονται από εκείνους με τους οποίους βρίσκονται πιο κοντά, επειδή αισθάνονται πολύ ευάλωτοι απέναντι στην απώλεια. Είναι ένας τρόπος να ανακτήσουν τον έλεγχο στη ζωή τους. Το γεγονός ότι ακόμα θέλει να κάνετε σεξ υποδηλώνει ότι εξακολουθεί να σε νοιάζεται. Πες του ότι πρέπει να αντιμετωπίσει την απώλεια του πατέρα του προτού λάβει σημαντικές αποφάσεις και -αν χρειάζεται- να επικοινωνήσει με κάποιον ειδικό για να λάβει βοήθεια».