Σε καθεστώς κράτησης παραμένει ο γυναικολόγος – ογκολόγος που κατηγορείται ότι εισέπραξε «φακελάκι» 1.000 ευρώ από γυναίκα ασθενή του, προκειμένου να επισπεύσει τη χειρουργική επέμβαση στην οποία επρόκειτο να υποβληθεί, παρακάμπτοντας τη λίστα αναμονής.

Ο γιατρός του δημοσίου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ζήτησε και πήρε 24ωρη προθεσμία για να απολογηθεί αύριο στις 12:00 το μεσημέρι. Προηγουμένως, οδηγήθηκε στην εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, που του απήγγειλε ποινική δίωξη για δωροληψία κατ’ επάγγελμα, σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Β. Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνει, εκτός από την υπόθεση για την οποία συνελήφθη, μία ακόμη καταγγελλόμενη περίπτωση δωροληψίας.

Τι λέει ο συνήγορος του γυναικολόγου

Ο συνήγορός του κ. Δημήτρης Τσάκος ανέφερε στο protothema.gr ότι ο πελάτης του δεν ζήτησε ποτέ χρήματα, αλλά του προσφέρθηκαν για τις υπηρεσίες του: «Δεν υπάρχει καμία απαίτηση χρημάτων και δεν έλαβε χρήματα. Του προσφέρθηκαν κάποια χρήματα, τα οποία ήταν για χάρη ευχαριστίας για τις προσφερθείσες υπηρεσίες».

από Μαρία Ιωαννάτου