Αρχική > Featured > Θερμομέτρηση για αναζήτηση πιθανού κρούσματος κοροναϊού στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Θερμομέτρηση για αναζήτηση πιθανού κρούσματος κοροναϊού στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Μέτρα κατά της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού αρχίζουν να εφαρμόζονται στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Χαρακτηριστικά, το πρωί της Τετάρτης διενεργήθηκε έλεγχος για αναζήτηση ύποπτου ή πιθανού κρούσματος του κορονοϊού 2019-nCoV στην πύλη αφίξεων του αεροδρομίου, με θερμομέτρηση όλων των επιβατών και του πληρώματος των αεροσκαφών, μέσω θερμομέτρου υπερύθρων.

Υπενθυμίζεται ότι σύστημα ενεργητικής επιτήρησης για την ανίχνευση ύποπτων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού 2019-nCoV, εφαρμόζεται σε όλες τις απευθείας πτήσεις από την Κίνα, στον Διεθνή Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), κατόπιν σχετικής εντολής του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, ενίσχυσε τη διαδικασία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των ταξιδιωτών, η εφαρμογή της οποίας είχε ξεκινήσει ήδη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν

Θερμομέτρηση με τη χρήση θερμομέτρων υπερύθρων, των επιβατών καθώς και του πληρώματος των αεροσκαφών επιλεγμένων πτήσεων.

Ενημέρωση των ταξιδιωτών με αφίσες (σε δύο γλώσσες) που έχουν τοποθετηθεί σε επιλεγμένα σημεία στον χώρο αφίξεων και αναχωρήσεων του Διεθνούς Αερολιμένα.

Διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στην κινεζική γλώσσα.