Επτά νεκροί, 100 τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, και αμέτρητες υλικές ζημιές είναι ο απολογισμός της φονικής κακοκαιρίας που έπληξε χθες βράδυ την Χαλκιδική. Οι εικόνες από drone που θα δείτε παρακάτω είναι λίγες για να περιγράψουν το μέγεθος της καταστροφής.Ο τραγικός απολογισμός

Δέκα λεπτά ήταν αρκετά για να στοιχίσουν τη ζωή σε επτά ανθρώπινες ζωές. Στη Νέα Πλάγια, τον θάνατο βρήκε μια 54χρονη Ρουμάνα και το 8χρονο παιδί της που έτρωγαν σε εστιατόριο, όταν η οροφή αποκολλήθηκε και τους πλάκωσε. Στη Νέα Ποτίδαια ένας 39χρονος Ρώσος έχασε τη ζωή του μαζί με το 2 ετών παιδί του, ενώ νεκρά εντοπίστηκαν ακόμη δύο άτομα που παραθέριζαν σε τροχόσπιτο, στη Σωζόπολη, το οποίο είχαν σταθμεύσει σε ελεύθερο κάμπινγκ. Ένας ακόμη άνδρας εντοπίστηκε νεκρός στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Σωζόπολη και τη Νέα Καλλικράτεια, αυξάνοντας τον αριθμό των θυμάτων στα επτά.

Η στέγη που αποκολλήθηκε και κόστισε τη ζωή σε μια τουρίστρια και το 8χρονο παιδί της

Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός


Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην περιοχή αυτή τη στιγμή παραμένει η ηλεκτροδότηση, καθώς οι περισσότερες περιοχές της Χαλκιδικής είναι βυθισμένες στο σκοτάδι.

Εν τω μεταξύ, επί ποδός βρίσκεται από τη νύχτα ο κρατικός μηχανισμός, ενώ η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Επιχορήγηση συνολικού ύψους 500.000 ευρώ για τρεις Δήμους της Χαλκιδικής ενέκρινε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά τη φονική κακοκαιρία.

Η παραλία στη Χαλκιδική μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος, στη Χαλκιδική συνδράμει και ο στρατός με την παροχή γεννητριών για να ηλεκτροδοτηθούν περιοχές, αλλά και όπως αλλιώς χρειαστεί.

από Μαρία Ιωαννάτου