Στην ξενάγηση στον Πύργο Βασιλίσσης έχεις την ευκαιρία να δεις από κοντά ένα μνημείο μεγάλης ιστορικής βαρύτητας της σύγχρονης ιστορίας. Μέσα σε 2,5 ώρες έχεις τη δυνατότητα να επισκεφθείς τόσο τις ποικίλες εγκαταστάσεις του κτήματος όσο και τον Πύργο – εσωτερικά και εξωτερικά.Οι εγκαταστάσεις του κτήματος περιλαμβάνουν τον Βιολογικό Αμπελώνα, το Οινοποιείο, τους κήπους με τα αρωματικά βότανα και τους στάβλους με τα άλογα. Περνώντας στο χώρο του Πύργου, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η ξενάγηση στο δεύτερο όροφο του κτηρίου πραγματοποιείται χωρίς παπούτσια για την καλύτερη προστασία του εξαιρετικού παρκέ-μαρκετερί. Το τέλος της ξενάγησης σηματοδοτεί η γευστική δοκιμή των εξαιρετικών κρασιών του κτήματος συνοδεία χορτόπιτας και τυριών.

Η πρόσβαση στον Πύργο Βασιλίσσης είναι διαθέσιμη μόνο κατά τις προγραμματισμένες ξεναγήσεις οι οποίες ανακοινώνονται ΕΔΩ. Οι οργανωμένες ξεναγήσεις για συλλόγους, εταιρίες, τουριστικά γραφεία και μεγάλες ομάδες ατόμων μπορούν να πραγματοποιηθούν οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας κατόπιν συνεννόησης στο 210-2313607 ή ηλεκτρονικά στο e-mail: info@pyrgosvasilissis.gr για το κλείσιμο ημερομηνιών. Για τη δική σας διευκόλυνση προτείνεται να κλείσετε την ξενάγησή σας αρκετά νωρίς.


Το πρόγραμμα των ξεναγήσεων στο κτήμα «Πύργος Βασιλίσσης»

Σάββατο 27 Ιουλίου 2019 στις 18:00

Η ξενάγηση διαρκεί 2,5 ώρες και περιλαμβάνει:

  • Ξενάγηση στο Οινοποιείο – Εμφιαλωτήριο
  • Επίσκεψη στον Βιολογικό Αμπελώνα του κτήματος
  • Πέρασμα από τις καλλιέργειες των αρωματικών βοτάνων
  • Περιήγηση στον Πύργο της Βασίλισσας Αμαλίας και του Όθωνα (εξωτερικά και εσωτερικά), ο οποίος και αποτελεί εθνικό μνημείο της πρόσφατης ιστορίας της Ελλάδος
  • Στάση τους στάβλους με τα άλογα
  • Η βόλτα ολοκληρώνεται με γευστική δοκιμή των Βιολογικών Κρασιών του κτήματος με συνοδεία χορτόπιτας, τυριών κλπ.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σε περίπτωση μεγάλης συμμετοχής.

Πύργος Βασιλίσσης
Λεωφ. Δημοκρατίας 67, Ίλιον
Τηλ: +30 210 2313 607
E-mail: info@pyrgosvasilissis.gr

από Ευγενία Κολοβού