Σου αρέσει να διαφέρεις από τους πολλούς και να μην ακολουθείς τις τάσεις; Ψάχνεις εναλλακτικά ντυσίματα, μουσική, διατροφή, γυμναστική; Σήμερα θα σου μιλήσουμε για μια μέθοδο εκγύμνασης που θα σε γυμνάσει, αλλά και θα σου προσφέρει υγεία και ευεξία συγχρόνως. Ονομάζεται gyrotonic και έχει κερδίσει τις “καρδιές” των μεγαλύτερων star του Hollywood, όπως η Madonna, η Naomi Cambell, η Teri Hatcher και η Julianne Moore.

Πρόκειται για μια νέα εναλλακτική μέθοδος γυμναστικής και θεραπείας καθημερινών μυοσκελετικών προβλημάτων έχει κάνει εδώ και καιρό την εμφάνισή της. Το Gyrotonic είναι μια ολιστική μέθοδος προσέγγισης του ανθρωπίνου σώματος. Είναι τρισδιάστατη και εκμεταλλεύεται όλη την κινητικότητα της Σπονδυλικής Στήλης. Έχει ειδικό εξοπλισμό και βασίζεται στις αρχές τη Yoga, του Tai chi, της κολύμβησης και του χορού. Είναι μια μέθοδος κυκλικών ασκήσεων με ροή όπου ασκεί ολόκληρο το σώμα, καρδιοαναπνευστικά, μυικά και σκελετικά. Τα κέρδη πολλά.

Gyrotonic

Ποια τα οφέλη της άσκησης

  • Αυξάνει την ελαστικότητα, τον συντονισμό και την ισορροπία
  • Κινητοποιεί τις αρθρώσεις και τους συνδέσμους
  • Ελευθερώνει το σώμα από τον πόνο και τους περιορισμούς
  • Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, της λέμφου και της ενέργειας
  • Δυναμώνει το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα
  • Συμπληρώνει την Φυσικοθεραπεία και τις μεθόδους αποκατάστασης
  • Προλαμβάνει την οστεοπόρωση
  • Αναζωογονεί το πνεύμα και την ψυχή

Στη μέθοδο gyrotonic συνδυάζονται οι φυσιολογικές θέσεις του σώματος με όλες τις δυνατότητες κίνησης της σπονδυλικής στήλης. Έτσι, μία και μόνο άσκηση περιλαμβάνει ταυτόχρονα έκταση, κάμψη και περιστροφή του κορμού. H περιστροφική αυτή κίνηση έχει ως αποτέλεσμα την ενεργοποίηση πολλαπλών αρθρώσεων και τη βαθιά ενδυνάμωση του σώματος. Το πολυμηχάνημα που χρησιμοποιείται  λειτουργεί σαν τέσσερα διαφορετικά όργανα και είναι γνωστό με το όνομα «Gyrotonic Expansion System». Oι ασκήσεις μπορούν να γίνουν και με τη χρήση στρωμάτων ή ειδικών σκαμπό, οπότε και το πρόγραμμα ονομάζεται «Gyrokinesis». Απαραίτητη είναι η συμμετοχή του κινησιολόγου που καθοδηγεί και σας δείχνει τη σωστή στάση του σώματος, σας τεντώνει και ταυτόχρονα κάνει μαλάξεις στο σώμα.

Οι αλλαγές στο σώμα γίνονται αντιληπτές από την πρώτη φορά! Οι πόνοι στον αυχένα και στη σπονδυλική στήλη υποχωρούν και το σώμα λύνεται.

 

 

 

από Σοφία Κωστάρα