Αρχική > Τι Νέα; > Θα μας τρελάνει ο καιρός! Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 30ºC

Θα μας τρελάνει ο καιρός! Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 30ºC

Με λίγες νεφώσεις και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα θα υποδεχθούμε την Τετάρτη 16η Οκτωβρίου. Κατά τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες, ενδεχομένως τοπικά πυκνές.

Πάνω από τους 30ºC η θερμοκρασία

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 25 βαθμούς, στη βόρεια Ελλάδα από 5 έως 28, στην Ήπειρο από 8 έως 27, στην Κεντρική Ελλάδα από 7 έως 30 βαθμούς, στη δυτική και νότια Ελλάδα από 16 έως 28, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 26 και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 26 βαθμούς, αλλά τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τους 28-29 βαθμούς Κελσίου.

Ζέστη και ηλιοφάνεια στην Αττική

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια και ζέστη και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 19 έως 30 βαθμούς. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, ενώ τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας νότιοι νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς.