Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι άνθρωποι αγαπούν τα κουίζ και τα τεστ προσωπικότητας; Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι άνθρωποι, όταν προσπαθούν να κατανοήσουν τη ζωή τους, τείνουν να επικεντρώνονται σε τρία βασικά ερωτήματα: Ποιος είμαι; Ποιος πιστεύουν οι άλλοι ότι είμαι; Και ποιος θέλω να είμαι;Τα τεστ προσωπικότητας μας βοηθούν να μάθουμε με ευχαρίστηση τις απαντήσεις σε αυτά τα σημαντικά ερωτήματα. Επειδή αγαπάμε να μαθαίνουμε νέα πράγματα, ειδικά αν σημαίνει ότι μαθαίνουμε κάτι νέο για τον αληθινό εαυτό μας, αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας αυτό το σύντομο τεστ προσωπικότητας.

#1

Εάν επιλέξατε το άτομο #1, αυτό σημαίνει ότι είστε κάπως μοιρολάτρης. Θα προτιμούσατε να εγκαταλείψετε μια κατάσταση εάν πιστεύετε ότι δεν μπορεί να αλλάξει με κανέναν τρόπο. Δέχεστε τα γεγονότα όπως είναι και ποτέ δεν ξεκινάτε μία νέα προσπάθεια. Σε γενικές γραμμές συμπεριφέρεστε ειρηνικά επειδή οι διαμάχες σας ενοχλούν. Έχετε μια μεγάλη, καλοσυνάτη καρδιά και εκτιμάτε την ειλικρίνεια. Σταματήστε να σκέφτεστε ότι όλα είναι προκαθορισμένα και να θυμάστε ότι είστε εσείς που δημιουργείτε το δικό σας πεπρωμένο.

#2


Αν επιλέξατε το άτομο #2, μπορείτε να χαρακτηριστείτε ως άτομο που συχνά παίρνει βιαστικές αποφάσεις. Έτσι, την επόμενη φορά που θα πρέπει να αποφασίσετε για κάτι, πάρτε το χρόνο σας και προσπαθήστε πρώτα να αναλύσετε τη συνολική κατάσταση. Είστε λίγο πεισματάρηδες και δεν λυπάστε ποτέ για ό,τι συνέβη στο παρελθόν. Αναλαμβάνετε την πλήρη ευθύνη για τις αποφάσεις σας και βασίζεστε μόνο στον εαυτό σας.

#3

Λοιπόν, επιλέξατε το άτομο #3. Είστε ένας πραγματικός μαχητής! Μερικές φορές ενεργείτε παρορμητικά και ποτέ δεν εγκαταλείπετε. Έχετε μεγάλη ικανότητα να πολεμάτε μέχρι το τέλος, ειδικά όταν πρόκειται για την υπεράσπιση της θέσης σας και των πραγμάτων που πιστεύετε. Η νέα στρατηγική και οι προσεγγίσεις είναι ακριβώς το ατού σας και γι’ αυτό οι άνθρωποι σαν εσάς συνήθως γίνονται εξαιρετικοί επιχειρηματίες και ηγέτες.

#4

Αν επιλέξατε το άτομο #4, αυτό λέει πολλά για την επαναστατική ψυχή σας. Είστε ένας μη συμβατικός άνθρωπος που είναι έτοιμος να θυσιάσει ακόμη και τα δικά του συμφέροντα για να αποδείξει κάτι σε κάποιον. Πιστεύετε στις αρχές σας και νομίζετε ότι η άποψή σας είναι πάντα η καλύτερη. Θυμηθείτε ότι η ποικιλομορφία των απόψεων συχνά δίνει μια καλύτερη κατανόηση της κατάστασης, οπότε την επόμενη φορά που πρόκειται να ξεκινήσετε ένα επιχείρημα, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε τη λογική σας.

από Μαρία Ιωαννάτου