Αρχική > Featured > Τέσσερα χρόνια χωρίς τον David Bowie, τον μοναδικό καλλιτέχνη με τα «1000 πρόσωπα»

Τέσσερα χρόνια χωρίς τον David Bowie, τον μοναδικό καλλιτέχνη με τα «1000 πρόσωπα»

Σαν σήμερα πριν από τέσσερα χρόνια «έφυγε» από τη ζωή ο μοναδικός και αξεπέραστος David Bowie. Αιτία θανάτου του; Καρκίνος στο συκώτι. Ήταν 69 ετών.

Δύο ημέρες πριν είχε γενέθλια και είχε κυκλοφορήσει το τελευταίο του άλμπουμ «Blackstar» ως δώρο αποχωρισμού στα εκατομμύρια φαν του ανά τον κόσμο.

Έχει χαρακτηριστεί και ως ο καλλιτέχνης με τα «1000 πρόσωπα» και μουσικός χαμαιλέοντας λόγω του πολύπλευρου ταλέντου του και του ότι «μάγευε» ανθρώπους διαφορετικών μουσικών προτιμήσεων.

Έγινε αρχικά γνωστός το 1969, όταν το τραγούδι του Space Oddity έφτασε στο Βρετανικό τοπ 5. Εμφανίστηκε ξανά το 1972 με το τραγούδι Starman και το ανδρόγυνο alter ego Ζίγκι Στάρνταστ, με όχημα το οποίο αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους μουσικούς του Γκλαμ Ροκ.

Στη συνέχεια άλλαξε το μουσικό του στυλ και το 1975 έγινε διάσημος στην Αμερική με το άλμπουμ Young Americans και το τραγούδι Fame, που έφτασε στο νούμερο 1.

Η καριέρα του συνέχισε χωρίς σημαντικές επιτυχίες για την υπόλοιπη διάρκεια της δεκαετίας του 1970, ωστόσο στις αρχές της επόμενης σημείωσε ξανά επιτυχία με το άλμπουμ Scary Monsters (And Super Creeps) από το οποίο ξεχώρισε το Ashes to Ashes και το αντίστοιχο βίντεο κλιπ.

Το 1983 κυκλοφόρησε το άλμπουμ Let’s dance, το οποίο περιλαμβάνει πολλά επιτυχημένα τραγούδια σε πιο έντονο ποπ και φανκ ύφος. Συνέχισε να πειραματίζεται τις δεκαετίες του 1990 και του 2000.

Η καριέρα του διήρκησε για 54 ολόκληρα χρόνια (1962-2016), ενώ υπήρξε παντρεμένος με δύο διάσημα φήμης μοντέλα, την Αντζι Μπαρνέτ (1970-80) και την Ιμάν (1992-2016).

Ιδού τα 5 αγαπημένα μας τραγούδια