Αρχική > Μόδα > Τελικά, τα πιο βολικά παπούτσια είναι τα πιο…άβολα!

Τελικά, τα πιο βολικά παπούτσια είναι τα πιο…άβολα!

shoes

Τα τελευταία χρόνια αποτελούν trend στον χώρο του παπουτσιου! Τα προτιμούν καθημερινά, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, όχι μόνο οι “απλοί” άνθρωποι, αλλά και πολλοί από τους διάσημους!  Από το 2002 οπότε και ξεκίνησε, η συγκεκριμένη εταιρεία έχει πουλήσει πάνω από 300 εκατ. ζευγάρια παγοσμίως! Ωστόσο, σύμφωνα με ειδικούς τελικά, δεν είναι και τόσο άνετα όσο πολλοί πιστεύουν.

Ο λόγος για τα γνωστά και αγαπημένα πολλών (όχι δικά μου) crocs! Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Daily Mail ειδικοί όταν ρωτήθηκαν αν τα συγκεκριμένα υποδήματα είναι καλά για την υγεία των ποδιών μας, απάντησαν κατηγορηματικά όχι.

shoes1

Η Dr. Megan Leahy, από το Σικάγο είπε στη Huffington Post: «Δυστυχώς τα Crocs δεν είναι κατάλληλα για να τα φορά κανείς όλη μέρα». Οι ασθενείς που φορούν τέτοια παπούτσια έρχονται συχνά με πόνους στο τόξο του πέλματος ή στις φτέρνες κι αυτό συμβαίνει σε καθημερινή βάση. Όπως εξηγεί δεν στηρίζουν επαρκώς τη φτέρνα κι όταν η φτέρνα είναι ασταθής, τείνουμε να σφίγγουμε τα τα δάχτυλα των ποδιών κι αυτό οδηγεί αργά ή γρήγορα σε τενοντίτιδες, παραμορφώσεις, προβλήματα με τα νύχια, κάλους κλπ.

shoes2

Αν κάποιος έχει μεγάλη καμάρα στο πέλμα και αντιμετωπίζει προβλήματα με πρησμένους αστραγάλους, μπορεί να τα φορά, αλλά ποτέ για πολλές ώρες συνεχώμενα ή μεγάλους περιπάτους!