Αρχική > Θέατρο-Χορός > Τάσο Ιορδανίδη – Θάλεια Ματίκα, τι θα κάνετε την πρώτη ημέρα που θα είμαστε και πάλι «ελεύθεροι»;

Τάσο Ιορδανίδη – Θάλεια Ματίκα, τι θα κάνετε την πρώτη ημέρα που θα είμαστε και πάλι «ελεύθεροι»;

Ο Τάσος Ιορδανίδης και η Θάλεια Ματίκα είναι από τα πιο ωραία ζευγάρια του καλλιτεχνικού χώρου. Πάντα παρόντες και σαν πολίτες – πρόσφατα μάλιστα δήλωσαν πως συμμετέχουν στο ΜΙΛΑΜΕ, το κίνημα του Σταύρου Θεοδωράκη, όπου μαζί με άλλους γνωστούς ανθρώπους του πολιτιστικού στερεώματος έρχονται σε επικοινωνία και μιλούν με ανθρώπους μόνους και ηλικιωμένους – αλλά και σαν καλλιτέχνες – και οι δύο κάθε χρόνο δημιουργούν ιδιαίτερη αίσθηση με τις ερμηνείες και τις σκηνοθεσίες τους. Μαζί έχουν δημιουργήσει μία υπέροχη οικογένεια και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι.

Το Infowoman μίλησε μαζί τους αυτές τις δύσκολες μέρες που όλοι #μένουμε_σπίτι συμβάλλοντας στον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού και τους έκανε την εξής ερώτηση:

Τι θα κάνατε την πρώτη μέρα που θα είμαστε πάλι ελεύθεροι να βγούμε έξω και να συγχρωτιστούμε με άλλους ανθρώπους;

Ο Τάσος Ιορδανίδης θα ήθελε να γυρίσει πίσω… στις ρίζες του και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κοιτάξτε, πλέον η καθημερινότητα μοιάζει με παραίσθηση. Με όνειρο. Κάποιες στιγμές, εφιαλτικό. Για κάποιο λόγο η έντονη επιθυμία μου είναι να πάω στις ρίζες μου. Να πάρω την οικογένειά μου και να περάσουμε μία μέρα στον Πειραιά. Να περπατήσω την Πειραϊκή μέχρι τον Σταυρό, να πιω ένα καφέ στο Πασαλιμάνι, να μπω μέσα στο Παπανικολή, να φάω στο Μικρολίμανο. Ίσως όταν το μυαλό και η ψυχή σταματούν να τρέχουν, επιστρέφουν σε οικείες, σε γνώριμες αποχρώσεις της ζωής μας. Καλή δύναμη σε όλους».

Η Θάλεια Ματίκα σκέφτεται αυτό που σκέφτονται οι περισσότερες μητέρες την περίοδο αυτή και αναφέρει: «Θέλω να πάρω τα παιδιά μου και να πάμε σε μια παιδική χαρά. Να τα δω να τρέχουν, να χοροπηδάνε, να γελάνε. Αυτό που πριν φάνταζε ρουτίνα, πλέον θα είναι λυτρωτικό. Το μέλλον είναι εντελώς αχαρτογράφητο. Η πυξίδα μας πλέον είναι η αναθεώρηση. Η κατάκτηση στιγμών ευτυχίας. Η χαρά της εξόδου σε μία παιδική χαρά».