Αρχική > Featured > Τα πρώτα χιόνια στην Πάρνηθα – Οι Αθηναίοι ανέβηκαν για παιχνίδια στο χιονισμένο βουνό

Τα πρώτα χιόνια στην Πάρνηθα – Οι Αθηναίοι ανέβηκαν για παιχνίδια στο χιονισμένο βουνό

Χτες το πρωί ακούστηκε από τα δελτία ειδήσεων ότι έπεσαν τα πρώτα χιόνια στην Πάρνηθα και όπως ήταν επόμενο οι Αθηναίοι δεν έχασαν την ευκαιρία. Το τοπίο ήταν πανέμορφο και η αφορμή για παιχνίδι περίμενε στο βουνό μικρούς και μεγάλους.

Χιόνι, μαγική φύση και ο κόσμος, παρά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, δεν πτοήθηκε. Χιονοπόλεμος, φωτογραφίες, κυλίσματα στο χιόνι, παιχνίδι, χαρά.

Χριστουγεννιάτικες διακοπές με χιόνι

Ο καιρός δεν απογοήτευσε τον κόσμο που έχει συνδυάσει τα Χριστουγεννα με χιονισμένα τοπία. Μπορεί ανήμερα ο καιρός να ήταν ηλιόλουστος, αλλά 2 μέρες μετά ήρθε και ο χιονιάς, αφού ο καιρός με τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, θύμιζε περισσότερο άνοιξη, παρά χειμώνα.

Η “Ζηνοβία”

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, έρχεται έναν νέο κύμα κακοκαιρίας η «Ζηνοβία», η οποία θα χτυπήσει το Σαββατοκύριακο με έντονο κρύο, αλλά και χιονοπτώσεις, οι οποίες θα κάνουν την εμφάνισή τους και στην Αττική. Η Ζηνοβία ήταν βασίλισσα της Παλμύρας, ρωμαϊκής αποικίας στη σημερινή Συρία, που βασίλευσε από το 267 ή 268 μέχρι το 272 μ.Χ.

Μαγικό τοπίο η χιονισμένη Πάρνηθα

Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται περαιτέρω σημαντική πτώση της θερμοκρασίας (έως και δέκα βαθμούς κάτω από τις κλιματικές τιμές) η οποία θα σχετίζεται με την κακοκαιρία «Ζηνοβία» και τις αρκτικές αέριες μάζες που θα τη συνοδεύουν.

Αντίθετα, όπως συνηθίζεται σε περιπτώσεις ψυχρών εισβολών στη χώρα μας, στη Δυτική και στη Βόρεια Ευρώπη θα επικρατήσουν πολύ θερμές αέριες μάζες, έως και δέκα βαθμούς πάνω από τις κλιματικές τιμές.

Πολύ ψυχρές αέριες μάζες αρκτικής προέλευσης θα κινηθούν προς τη χώρα μας από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής, προκαλώντας σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και κακοκαιρία με αμιγώς χειμερινά χαρακτηριστικά από το Σάββατο 28/12 έως τη Δευτέρα 30/12.