Αρχική > Infohealth > Τα περιστατικά του καρκίνου του μαστού θα είναι διπλάσια έως το 2030!

Τα περιστατικά του καρκίνου του μαστού θα είναι διπλάσια έως το 2030!

cancer

Ένα ζήτημα που μας ανησυχεί και μας προβληματίζει είναι ο καρκίνος του μαστού. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες, μέχρι το 2030 τα κρούσματα καρκίνου του μαστού θα έχουν διπλασιαστεί!

Ο αριθμός των γυναικών που θα διαγνωσθούν παγκοσμίως με καρκίνο του μαστού αναμένεται σχεδόν να διπλασιαστεί έως το 2030, φθάνοντας τα 3,2 εκατομμύρια ετησίως, από περίπου 1,7 εκατ. σήμερα, αν δεν ληφθούν επειγόντως μέτρα. Επίσης, οι διαγνώσεις του καρκίνου του τραχήλου εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά τουλάχιστον 25%, ξεπερνώντας τις 700.000 ετησίως έως το 2030.

Αυτό εκτιμούν τρεις νέες επιστημονικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο ιατρικό περιοδικό “The Lancet” και επισημαίνουν ότι η επιβίωση ή όχι μιας γυναίκας με γυναικολογικό καρκίνο (μαστού και τραχήλου μήτρας) εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πού ζει, καθώς μεταξύ των χωρών υπάρχουν τεράστιες διαφορές.

Κάθε χρόνο περισσότερες από δύο εκατομμύρια γυναίκες διαγιγνώσκονται και περίπου 800.000 πεθαίνουν από αυτά τα δύο είδη καρκίνου διεθνώς. Όπως υποστηρίζει έκθεση της Αμερικανικής Εταιρίας για τον Καρκίνο, ο καρκίνος μπορεί να σκοτώνει 5,5 εκατομμύρια γυναίκες τον χρόνο έως το 2030 σε σύγκριση με 3,5 εκατομμύρια το 2012.

Όμως, ο έγκαιρος εμβολιασμός των κοριτσιών έναντι του ιού HPV, ιδίως στις φτωχότερες χώρες, θα μπορούσε να αποσοβήσει 600.000 θανάτους μέσα στην επόμενη τετραετία. Δύο στους τρεις θανάτους από καρκίνο του μαστού και εννέα στους 10 θανάτους από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας καταγράφονται σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, σύμφωνα με τις μελέτες, που θα παρουσιασθούν στο Παγκόσμιο Συνέδριο Καρκίνου στο Παρίσι.

Οι δύο αυτοί καρκίνοι σκοτώνουν σχεδόν τριπλάσιες γυναίκες κάθε χρόνο, από ό,τι όλες μαζί οι επιπλοκές της κύησης και του τοκετού.

Καρκίνος του Μαστού: Από την τραυματική εμπειρία της διάγνωσης στην αποδοχή

Ο καρκίνος του εγκεφάλου «προτιμά» όσους έχουν υψηλή μόρφωση

«Ελπίζουμε σιγά-σιγά να μετατραπεί ο καρκίνος σε χρόνια νόσο, η οποία δεν θα απειλεί άμεσα τη ζωή των ανθρώπων»