Αρχική > Featured > Τα μοναδικά μπαλέτα Bejart κάνουν πιρουέτες στο σαλόνι σου!

Τα μοναδικά μπαλέτα Bejart κάνουν πιρουέτες στο σαλόνι σου!

Και τα διάσημα -και πολύ αγαπημένα και στην Ελλάδα- μπαλέτα Bejart της Λωζάνης προσφέρουν στους φίλους του χορού τη δυνατότητα να δουν τις παραστάσεις τους δωρεάν από το σαλόνι του σπιτιού τους!

Έτσι, οι παραστάσεις των μπαλέτων θα βρίσκονται κάθε εβδομάδα στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας τους.

Για τέσσερις μέρες, λοιπόν, καθεμιά από τις παρακάτω παραστάσεις θα είναι διαθέσιμη για δωρεάν online προβολή:

t ‘M et variations… του Gil Roman

Ο Maurice Béjart επιδίωξε να ανοίξει τον κόσμο του μπαλέτου σε ένα ευρύτερο κοινό. Με το ίδιο όραμα συμπλέουν ο Gil Roman και οι χορευτές του, δίνοντας σε όλον τον κόσμο παραστάσεις και υποστηρίζοντας παράλληλα φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Χορογράφος για 20 χρόνια, ο Gil Roman, διατηρεί το έργο του Maurice Béjart και προσθέτει νέες χορογραφικές δημιουργίες στο ρεπερτόριο της ομάδας.

Από Πέμπτη 25 έως Κυριακή 29 Μαρτίου

Béjart fête Maurice του Maurice Béjart, σε σκηνοθεσία Gil Roman

Μια σειρά από ντουέτα με εμβόλιμα αποσπάσματα χορογραφιών του Maurice Béjart. Η παράσταση Béjart fête Maurice είναι μία ανάλαφρη ραψωδία, μία γιορτή, ένα τελετουργικό. Ντουέτα με γυμνά πόδια, ντουέτα σε πουέντ, εύγλωττοι χαρακτήρες, διάσημα ή άγνωστα αποσπάσματα: όλα αφηγούνται μια εποχή, έναν καλλιτέχνη, τον Maurice Béjart, ο οποίος ονειρευόταν πολύ, σκεφτόταν πλατιά και δεν φοβόταν να αγκαλιάζει!

Από Πέμπτη 2 Απριλίου έως Κυριακή 5 Απριλίου

Syncope από τον Gil Roman

Χορογραφία μοναδική όπου ο Gil Roman ξεδιπλώνει το μοναδικό του ταλέντο.

Από Παρασκευή 10 έως Δευτέρα 13 Απριλίου

Ο Μαγικός Αυλός του Μωρίς Μπεζάρ

Εναλλάσσοντας την ονειροφαντασία με κωμικά στιγμιότυπα, ο Μπεζάρ «εικονογραφεί» σκηνή σκηνή το μουσικό αυτό παραμύθι και δημιουργεί ένα χορευτικό σύμπαν που προβάλλει την παιδική αθωότητα δίπλα σε έναν κόσμο ιεραρχημένο, ενήλικο και άκαμπτο.

Ο Μαγικός αυλός είναι η διαμάχη των δύο φύλων, η αρχή της οποίας εντοπίζεται στο μυστήριο της σχέσης. Ο άνδρας και η γυναίκα πρέπει πρώτα να γνωρίσουν τον εαυτό τους, μέσα από μια σειρά δοκιμασίες που θα τους καταστήσουν ικανούς να γνωρίσουν τη συντροφικότητα.

Από Πέμπτη 16 έως Κυριακή 19 Απριλίου