Αρχική > Τι Νέα; > Τα ΚΤΕΛ βγαίνουν στον δρόμο για… αποσυμφόρηση- Σε ποιες γραμμές θα λάβουν δράση

Τα ΚΤΕΛ βγαίνουν στον δρόμο για… αποσυμφόρηση- Σε ποιες γραμμές θα λάβουν δράση

Σε εφαρμογή τίθεται σταδιακά από σήμερα η συνεργασία του ΟΑΣΑ με τα ΚΤΕΛ. Οδηγοί και λεωφορεία βγαίνουν στον δρόμο με στόχο την αποσυμφόρηση – μετά τις εικόνες συνωστισμού που σημειώνονται καθημερινά-  στα μέσα μεταφοράς και τη μείωση των χρονοαποστάσεων.

Ο ΟΑΣΑ συνεργάζεται με τα ΚΤΕΛ Αττικής με στόχο την άμεση ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας και την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού εν μέσω πανδημίας.

Με τη συνεργασία αυτή το δίκτυο του ΟΑΣΑ ενισχύεται με 200 οχήματα και 550 επιπλέον οδηγούς σε ημερήσια βάση. Επιπλέον, όπως αναφέρει ο ΟΑΣΑ, «επιτυγχάνεται το 100% της εκτέλεσης των προγραμματισμένων δρομολογίων με βελτιωμένες χρονοαποστάσεις και μειώνονται οι χρόνοι αναμονής στις στάσεις σε όλο το δίκτυο του ΟΑΣΑ».

Οι πρώτες από τις εξήντα συνολικά γραμμές που ανατίθενται είναι οι:

«504: Θρακομακεδόνες – Σ.Σ. Δεκελείας – Κηφισιά»

«740: Ολυμπιακό Χωριό – ΣΚΑ – Αχαρναί – Αγ. Άννα».

Οι χρονοαποστάσεις των δύο δρομολογίων, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, θα βελτιωθούν σημαντικά, κατά 5 και 17,5 λεπτά αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, με την εκτέλεση των δύο γραμμών από τα ΚΤΕΛ Αττικής η ΟΣΥ εξοικονομεί οχήματα που θα αξιοποιηθούν για την περαιτέρω ενίσχυση του έργου σε σημαντικές γραμμές υψηλής επιβατικής κίνησης στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στις εξής: «732 Αγ. Φανούριος – Χαλκοκονδύλη», «Α8 Πολυτεχνείο – Ν. Ιωνία – Μαρούσι», «235: Ζωγράφου – Ακαδημία» και «220 – 221: Α. Ιλίσια – Ακαδημία».

Την επόμενη Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου θα προστεθούν επιπλέον οχήματα των ΚΤΕΛ Αττικής στο σύστημα αστικών συγκοινωνιών, με την ανάθεση των γραμμών: «123: Σαρωνίδα – Ανάβυσσος – Παλαιά Φώκαια», «171: Στ. Μετρό Ελληνικό – Βάρκιζα», «323: Αγ. Νικόλαος – Αγ. Κυριακή – Βραυρώνα», «326: Στ. Κάντζας – Σπάτα – Άρτεμις», «310: Μαραθώνας – Νέα Μάκρη – Ραφήνα» και «330: Κορωπί – Αγ. Μαρίνα».

Ο εξοπλισμός τηλεματικής και ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα οχήματα αυτά θα εγκατασταθεί σταδιακά.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ:

«Το προσεχές διάστημα θα ακολουθήσουν οι επόμενες φάσεις, έτσι ώστε ο στόλος του ΟΑΣΑ, μέσω της συνεργασίας με τα ΚΤΕΛ, να ενισχυθεί με συνολικά 200 οχήματα και 550 οδηγούς, που θα αναλάβουν το συγκοινωνιακό έργο σε 60 περιφερειακές γραμμές.

Επιπροσθέτως, έως το τέλος του 2020, ο στόλος του ΟΑΣΑ θα ενισχυθεί με επιπλέον 300 οχήματα μέσω leasing».