Τελικά έχουν δίκιο όσοι λένε ότι οι διάσημοι είναι απλοί άνθρωποι σαν όλους τους άλλους. Η παρακάτω συνταγή το αποδεικνύει!

Η Τζέσικα Άλμπα που πρόκειται να γίνει μαμά για τρίτη φορά σε λίγους μήνες, φτιάχνει κεφτεδάκια όπως κάνουν και οι μαμάδες μας ή…εμείς!

Και μπορεί η συνταγή της να προτείνει ψωμί panko, αλλά και το απλό καθημερινό ψωμάκι που καταλώνουμε εμείς κάνει!

H γνωστή ηθοποιός εμπνεύστηκε τη συνταγή για να μπορεί να τη φτιάχνει με τα παιδιά της και τη συνοδεύει με λαχανικά, πουρέ ή πατάτες τηγανιτές, ανάλογα με την όρεξη μέσα στην εβδομάδα…

Εσείς δοκιμάστε να τους φτιάξετε και, όπως έχει γραφτεί στις περισσότερες κριτικές για το συγκεκριμένο πιάτο: “αν το δοκιμάσεις δεν σταματάς να το φτιάχνεις”!

Υλικά:

1 κιλό κιμάς γαλοπούλας

1/4 της κούπας τριμμένο καρότο

1/4 της κούπας τριμμένο κρεμμύδι

1/4 της κούπας τριμμένο κολοκύθι

3/4 της κούπας ζωμός κοτόπουλο

2 μεγάλα αυγά

1 κούπα τρίμματα ψωμιού (panko)

2 κουταλιές ιταλικό seasoning

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κουταλιά αλάτι

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ψωμί, τον κιμά, το ιταλικό seasonig, το κρεμμύδι, τα καρότα, το κολοκύθι και το αλάτι και ανακατέψτε τα πολύ καλά. Σχηματίστε στρογγυλά κεφτεδάκια!

Ζεστάνετε στο βαθύ τηγάνι το λάδι και τηγανίστε τα κεφτεδάκια για περίπου 7 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέστε το 1/2 της κούπας ζωμό χαμηλώστε τη φωτιά, καπακώστε το τηγάνι και αφήστε να βράσουν για λίγο. Όταν το υγρό απορροφηθεί σχεδόν ολοκληρωτικά προσθέστε και τον υπόλοιπο ζωμό και μαγειρέψτε τα χωρίς να κλείσετε το σκέυος μέχρι το υγρό να εξατμιστεί!

Δείτε την Τζέσικα Άλμπα να φτιάχνει τα κεφτεδάκια της live:

Κεφτεδάκια κοτόπουλου με παρμεζάνα και λεμόνι. Plus: Γιατί κάποιοι θεωρούν το βασιλικό λαχανικό;

Κεφτεδάκια με ντομάτα και κοφτό μακαρονάκι. Plus: Μοσχαρίσιος ή χοιρινός κιμάς για τα μπιφτέκια μου;

Μπιφτέκια φούρνου γεμιστά με τυρί. Plus: Ποια η ιστορία του burger;

 

από sstrempa