Αρχική > Featured > Τα καλύτερα φαλάφελ κοστίζουν 1,5 ευρώ και θα τα βρεις στην πλατεία Βάθη

Τα καλύτερα φαλάφελ κοστίζουν 1,5 ευρώ και θα τα βρεις στην πλατεία Βάθη

Της μόδας έχουν γίνει τα φαλάφελ τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Και γιατί το Vegan κίνημα εξαπλώνεται όλο και περισσότερο, αλλά και γιατί άπαξ και δοκιμάσει κάποιος καλό φαλάφελ, το εντάσσει αμέσως στη διατροφή του!

Φαλάφελ, λοιπόν, τα τελευταία χρόνια έχουμε δοκιμάσει πολλά. Τα έχουμε χρυσοπληρώσει κιόλας, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Γιατί σαν υλικά, κοστίζουν πολύ λιγότερο από τα σουβλάκια, καθώς είναι μόνο ρεβίθια. Υπερκοστολογούνται, ωστόσο, από κάποια Mainstream μαγαζιά γιατί απλώς… πουλάνε σαν τρελά.

Λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν ωστόσο που θα βρουν καλό και αυθεντικό φαλάφελ. Εμείς το ανακαλύψαμε. Όχι τυχαία, «καρφωτούς» μας πήγαν κάποιοι φίλοι και αυτό ήταν. ολλήσαμε.

Ο λόγος για το μικρό μαγαζάκι – που εκ πρώτης όψεως δε σου γεμίζει καθόλου το μάτι- στην οδό Λιοσίων 5 στην πλατεία Βάθης. Εκεί οι Σύριοι του Mohammad Ali φτιάχνουν ίσως το πιο γευστικό και χορταστικό φαλάφελ της Αθήνας στην εκπληκτική τιμή των 1,5 ευρώ! Το απλό φαλάφελ έχει μέσα στην αραβική του πίτα λάχανο, καρότο, ντομάτα, πατάτες, σάλτσα ταχίνι και καυτερή. Μπορεί  όμως κάποιος να επιλέξει να βάλει και τα δικά του υλικά.

Στο ίδιο μαγαζί μπορείτε να δοκιμάσετε και πολλές άλλες αραβικές νοστιμιές, όπως το εξαιρετικό μαριναρισμένο κοτόπουλό του σε αραβική πίτα ή το εκπληκτικό του κεμπάμπ. Οι πιο τολμηροί μπορούν να δοκιμάσουν να βάλουν στην αραβική τους πίτα και πανόστιμα συκωτάκια.