Αρχική > Deco > Τα καλύτερα χρώματα για σκοτεινά δωμάτια σύμφωνα με τους διακοσμητές

Τα καλύτερα χρώματα για σκοτεινά δωμάτια σύμφωνα με τους διακοσμητές

Μπάνιο χωρίς παράθυρο, υπόγειοι κοινόχρηστοι χώροι, τραπεζαρίες με ελάχιστο φυσικό φως. Τα σκοτεινά δωμάτια υπάρχουν σε πολλά σπίτια, αλλά εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς αν θα φαίνονται καταθλιπτικά ή μοντέρνα και ζεστά. Ζητήσαμε από διακοσμητές εσωτερικών χώρων να αποκαλύψουν τα χρώματα που ταιριάζουν σε δωμάτια με ελάχιστο ή καθόλου φυσικό φως.

Σκούρο πράσινο

Το χαμηλό φως δεν είναι δικαιολογία για να μην δοκιμάσετε έντονα χρώματα! «Αυτό το πράσινο είναι ιδανικό για έναν μικρότερο, πιο ήσυχο χώρο, επειδή τα σκούρα χρώματα τονίζουν αυτά τα δωμάτια και τα κάνουν πιο ελκυστικά», αναφέρει η διακοσμήτρια Tali Roth.

Απαλό γκρι

Το λευκό δεν λειτουργεί αποκλειστικά ως παράγοντας φωτισμού σε σκοτεινά δωμάτια. Ωστόσο, τα πιο απαλά χρώματα μπορούν να κάνουν τα θαύματα! «Οι ζεστές γκρι αποχρώσεις προσθέτουν βάθος και ελαφρότητα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο χωρίς να είναι πολύ έντονες», αναφέρει ο Ryan Saghian.

Σκούρο μπλε

«Οι τολμηρές αποχρώσεις σε ένα λακαρισμένο φινίρισμα κάνουν έντονη αίσθηση», λέει η Marie Flanigan. «Το φινίρισμα δεν αντανακλά μόνο το φως, αλλά αυτό το σκούρο μπλε χρώμα δημιουργεί επίσης την ψευδαίσθηση ότι το δωμάτιο έχει βάθος και κίνηση», καταλήγει.

Ανοιχτό μπεζ

Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα φωτεινό αλλά όχι βαρετό δωμάτιο, ο John McClain επισημαίνει για το χρώμα της φωτογραφίας: «Ταιριάζει σε κάθε χώρο και είναι η ιδανικότερη επιλογή για δωμάτια με χαμηλό ή καθόλου φυσικό φως. Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα να κινηθούμε ανάμεσα σε μια ενδιαφέρουσα επιλογή χρωμάτων για τα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου».