Αρχική > Featured > Τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης λένε «όχι» στους υπέρβαρους τουρίστες

Τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης λένε «όχι» στους υπέρβαρους τουρίστες

Οι υπέρβαροι τουρίστες θα απαγορεύεται από εδώ και στο εξής να καβαλάνε τα γαϊδουράκια-σήμα κατατεθέν της Σαντορίνης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail. Την απόφαση έλαβε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αναφέροντας ότι τα ζώα τραυματίζονται στη σπονδυλική στήλη, όταν αναγκάζονται επί ώρες να κoυβαλούν υπέρβαρους τουρίστες.

Συγκεκριμένα, τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης δεν θα επιτρέπεται να μεταφέρουν τουρίστες που ζυγίζουν πάνω από 100 κιλά, ενώ στη σχετική υπουργική απόφαση αναφέρεται ότι οι ιδιοκτήτες τους πρέπει να διασφαλίζουν την καλή κατάσταση της υγείας τους και να μεριμνούν για την παροχή των απαραίτητων εφοδίων στους χώρους αναμονής τους.

Η κίνηση έρχεται μετά από ακτιβιστές ζώων στο νησί που ισχυρίζονται ότι τα γαϊδουράκια αναγκάζονται να μεταφέρουν όλο και βαρύτερα φορτία, ενώ εργάζονται πολλές ώρες την εβδομάδα χωρίς καταφύγιο, ξεκούραση και νερό. Συγκεκριμένα, τα τετράποδα όλο το καλοκαίρι υποχρεούνταν να κάνουν 20λεπτη διαδρομή από το λιμάνι στα Φηρά και το αντίστροφο, φορτωμένα κάτω από τον καυτό ήλιο για 10 ώρες καθημερινά!

«Είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση γιατί ο σκοπός ήταν να φέρουμε πράγματα στο φως και να ξεκινήσουμε μία συνομιλία. Ωστόσο, ο στόχος μας δεν είναι να βελτιώσουμε τη ζωή των «δούλων», είναι να τα απελευθερώσουμε εξ ολοκλήρου», αναφέρει η ακτιβίστρια Μαρία Σκούρτα.