Αρχική > Featured > Τα έργα του Banksy ζωντανεύουν στην Τεχνόπολη – Η απόλυτη διαδραστική εμπειρία (εικόνες)

Τα έργα του Banksy ζωντανεύουν στην Τεχνόπολη – Η απόλυτη διαδραστική εμπειρία (εικόνες)

Μια έκθεση αφιερωμένη στον σπουδαιότερο street artist της σύγχρονης εποχής έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 26 Μαρτίου, τα έργα του σημαντικότερου ίσως καλλιτέχνη της εποχής μας «ζωντανεύουν» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και σας καλούν να γίνετε μέρος τους.

Ο Banksy συστήθηκε στο παγκόσμιο κοινό ως η πλέον προκλητική περσόνα του 21ου αιώνα, ενώ κατάφερε να διατηρήσει την ανωνυμία του στην εποχή όπου όλα έχουν ονοματεπώνυμο. Ζωγράφισε τοίχους από την Παλαιστίνη έως τη Νέα Ορλεάνη, ενώ η ιδιόρρυθμη τέχνη του φιγουράρει στις γκαλερί όλου του πλανήτη, πέραν των δρόμων του Λονδίνου όπου και δημιούργησε το μύθο του.

Ποιος είναι ο Banksy

Προβοκάτορας, ιδιοφυής, ακτιβιστής, σκηνοθέτης, «βάνδαλος», σφοδρός πολέμιος του καπιταλισμού και του υπερ-καταναλωτισμού, μα πάνω από όλα καλλιτέχνης του δρόμου, τράβηξε αμέσως με τα μοναδικής αισθητικής και κριτικής ματιάς γκραφίτι του, τα μάτια της κοινής γνώμης και των κριτικών τέχνης πάνω του. Οι τελευταίοι μαζί με τους δημοσιογράφους αφού επιδόθηκαν σε ένα ανελέητο κυνήγι προσπαθειών, ώστε να αποκαλύψουν την πραγματική του ταυτότητα, σύντομα αντιλήφθησαν πως πρόκειται για τον πλέον ενδιαφέροντα καλλιτέχνη της ποπ κουλτούρας από την περίπτωση του Άντυ Γουόρχολ.

Η έκθεση «The World of Banksy»

Η People Entertainment Group παρουσιάζει από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 26 Μαρτίου μια έκθεση αφιερωμένη στο «enfant terrible» της σύγχρονης τέχνης. Τα έργα και τα μηνύματα του Banksy ζωντανεύουν γύρω μας καθώς οι τοίχοι της Τεχνόπολης ντύνονται με τα κορυφαία δείγματα της street art της εποχής μας, σε ένα urban περιβάλλον με διαδραστικά στοιχεία, που περιμένει τους επισκέπτες της έκθεσης να φωτογραφηθούν και να γίνουν κομμάτι του σύμπαντος του επαναστάτη δημιουργού, που θίγει μέσα από τις εικόνες του τα κακώς κείμενα του δυτικού καπιταλιστικού κόσμου που επιτάσσει υπερκατανάλωση αγαθών, παρακολούθηση επί 24ώρου βάσεως ανθρώπων και κινήσεων, υπερ-αστυνόμευση και άσκοπη χρήση βίας σε οποιονδήποτε αντιφρονούντα.

Όλα τα κέρδη της έκθεσης θα διατεθούν προς ενίσχυση του σπουδαίου έργου της Διεθνούς Αμνηστίας

Πληροφορίες

Από 27 Φεβρουαρίου μέχρι 26 Μαρτίου 2019

Ημέρες & ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα έως Παρασκευή: 13.30-23.00

Σάββατο & Κυριακή: 10.00-23.00

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 15€

Μειωμένο (φοιτητές/άνεργοι/παιδιά ως 12 ετών/ΑμεΑ): 12€

Ομαδικό (10+ εισιτήρια): 10€

Αγοράστε το εισιτήριο σας εδώ

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πειραιώς 100, 118 54 Γκάζι

Πληροφορίες: 216 800 48 68