Μια δεκαετία μετά, τα χαμηλοκάβαλα τζιν εμφανίζονται και πάλι στις συλλογές διάσημων οίκων μόδας και στα street looks μεγάλων fashionistas ανά τον κόσμο.

Η Gigi Hadid φορούσε χαμηλοκάβαλο τζιν κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού show του Tommy Hilfiger το 2017, ενώ κι άλλοι οίκοι όπως ο Gucci, ο Alexander McQueen και η Chanel συμπεριέλαβαν την τάση στις πρόσφατες επιδείξεις τους.

Τα άρθρα μόδας στο διαδίκτυο άρχισαν γρήγορα να προειδοποιούν για την επανεμφάνιση του χαμηλοκάβαλου τζιν, ενώ η φράση «μόδα είναι και γυρίζει» είναι πιο επίκαιρη από ποτέ!

Οι αστέρες του Χόλιγουντ δίνουν το πρόσταγμα

Τα χαμηλοκάβαλα τζιν έγιναν δημοφιλή από διάσημα αστέρια του Χόλιγουντ όπως η Britney Spears, η Beyoncé, η Keira Knightley και η Paris Hilton.


Η συσχέτιση του trend με τις δεκαετίες του ’90 και του ’00, ωστόσο, οφείλεται στον Alexander McQueen, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με τα χαμηλοκάβαλα τζιν το 1994. Φαίνεται ότι ο σχεδιαστής προσπαθεί να επαναφέρει την τάση, με το trend να εμφανίζεται σε δύο συλλογές του τα τελευταία τρία χρόνια, πιο πρόσφατα στην κολεξιόν για την άνοιξη του 2019.

Οι προτάσεις του Infowoman.gr

Τα looks

Το χαλαρό

 

Boyfriend χαμηλόμεσο τζιν, H&M

Το skinny

Skinny τζιν με ανοίγματα, Zara

Το αθλητικό look

Skinny χαμηλόμεσο τζιν, Stradivarius

Η παντελόνα

Straight τζιν από οργανικό βαμβάκι, Mango

Το μποέμ

Skinny χαμηλόμεσο τζιν, Bershka
από Μαρία Ιωαννάτου