Αρχική > Featured > Τα 6+1 καλύτερα foundation για δέρμα με τάση ακμής

Τα 6+1 καλύτερα foundation για δέρμα με τάση ακμής

Το καλύτερο foundation για το δέρμα που είναι επιρρεπές στην ακμή έχει δύο σημαντικές ιδιότητες: Καλύπτει τα σπυράκια χωρίς να βαραίνει την επιδερμίδα και δεν φράζει τους πόρους για να δημιουργήσει έναν ατελείωτο κύκλο νέων ξεσπασμάτων ακμής.

«Η κάλυψη των ατελειών αποτελεί σημαντικό μέρος της διαχείρισης της ακμής, αλλά μπορείτε να επιδεινώσετε την κατάσταση εάν χρησιμοποιείτε λάθος προϊόντα», λέει ο Joshua Zeichner, MD, δερματολόγος στο Mount Sinai Hospital της Νέας Υόρκης. «Τα βαριά προϊόντα μπλοκάρουν τους πόρους, οδηγώντας σε συσσώρευση βακτηρίων που προάγουν τη φλεγμονή και προκαλούν ξεσπάσματα».

Χρήσιμες συμβουλές

Καθώς το foundation είναι ένα προϊόν που μένει στο δέρμα όλη την ημέρα, είναι σημαντικό να επιλέγετε προϊόντα χωρίς λιπαρές ουσίες. Αναζητήστε αυτά που έχουν πρόσθετα οφέλη για το δέρμα, όπως αντιοξειδωτικά, αντιφλεγμονώδη, λευκαντικά συστατικά και προστασία από τον ήλιο.

Θα πρέπει να γνωρίζετε πώς εφαρμόζετε το foundation, καθώς τα εργαλεία σας (πινέλα, beauty blenders κ.ά.) πρέπει να καθαρίζονται τακτικά για να αποτρέπεται η ακμή. Φροντίστε να τα καθαρίζετε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να αποτρέψετε τη βακτηριακή μόλυνση και τη συγκέντρωση λιπαρότητας.

Μια τελευταία υπενθύμιση: Είναι απολύτως σημαντικό να μην κοιμάστε με το μακιγιάζ σας. Ο ύπνος με μακιγιάζ στο πρόσωπο είναι μεγάλο λάθος, καθώς μπορεί να προκαλέσει σοβαρά ξεσπάσματα, συμπεριλαμβανομένων επώδυνων κύστεων. Όταν πλένετε το πρόσωπό σας, αφαιρείτε το μακιγιάζ, τη βρωμιά και τους ρύπους που έχουν συσσωρευτεί στο δέρμα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά foundation που καλύπτουν (και ίσως ακόμη βελτιώνουν) τα ξεσπάσματα ακμής με την πάροδο του χρόνου. Δείτε παρακάτω τα καλύτερα προϊόντα για το δέρμα που είναι επιρρεπές στην ακμή.

MAC Cosmetics Pro Longwear Nourishing Waterproof Foundation
Avene Cleanance Expert Tinted Care
Bobbi Brown Skin Long-Wear Fluid Powder Foundation
Bioderma Sebium Global Cover

Frezyderm Ac-norm Tinted Cream
Estée Lauder Double Wear Light Soft Matte Hydra Makeup
Vichy Dermablend 3D Correction Foundation