Αρχική > Featured > Ποιος είναι ο street art καλλιτέχνης που με τα έργα του «αλλάζει» την Αθήνα- Tα 5 έργα που λατρέψαμε

Ποιος είναι ο street art καλλιτέχνης που με τα έργα του «αλλάζει» την Αθήνα- Tα 5 έργα που λατρέψαμε

Το όνομά του είναι SimpleG και ομορφαίνει την γκρίζα και μουντή Αθήνα με τα murals του κάνοντας φανερό πως το street art έχει μέλλον και μάλιστα μεγάλο και στην Ελλάδα.

Ο νεαρός καλλιτέχνης γεννήθηκε στο νησί της Χίου το καλοκαίρι του ’95 και από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη ζωγραφική και την αγιογραφία. Το 2002 η μετακόμιση της οικογένειάς του σε ένα νοτιοδυτικό προάστιο της Αθήνας, «γεμάτο γκράφιτι και tagιές», όπως o ίδιος σχολιάζει τον έκανε να πιάσει και αυτός για πρώτη φόρα σπρέι στα χέρια του.

Σήμερα, φοιτά στην Σχολή Καλών Τεχνών. Ασχολείται με τα murals από το 2009, ενώ έργα του βρίσκει κανείς σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Έχει πραγματοποιήσει πολλές σόλο και ομαδικές εκθέσεις, από το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο μέχρι το Χαμόγελο του Παιδιού, έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ ανά τον κόσμο όπως τα Street Art City (Γαλλία), Gargar (Ισπανία), Add More Colors (Μάλτα) και Stray Art Syros (Έλλάδα). Επίσης συνεργάζεται με εταιρίες, φεστιβάλ και οργανισμούς όπως η WWF και η Κιβωτός του Κόσμου….

Εμείς σας παρουσιάζουμε τις αγαπημένες του δουλειές.

1. Το συγκεκριμένα έργο – το οποίο και έγινε επίκεντρο συζήτησης τις τελευταίες ημέρες- φιλοτεχνήθηκε στο πλαίσιο του Petit Paris d‘Athènes 2019 και βρίσκεται στην Οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Μεταξουργείο. Τίτλοφορείται: «SO MANY BOOKS SO LITLLE TIME»

2. Η όψη του Δημαρχείου Νίκαιας.

3. Τοιχογραφία στο Κερατσίνι

4. Κάπου στην Αθήνα…

5. Στην Πλατεία Χαλκιδώνας