Αρχική > Featured > Τα 5 κομμάτια που δεν αποχωρίζομαι κάθε φορά που τακτοποιώ τη ντουλάπα μου

Τα 5 κομμάτια που δεν αποχωρίζομαι κάθε φορά που τακτοποιώ τη ντουλάπα μου

Πάντα μου άρεσε να οργανώνω τις ντουλάπες μου και να βάζω σε τάξη το χάος που συνεπάγεται αυτή η διαδικασία. Τώρα με την καραντίνα λόγω κορωνοϊού είχα ακόμα περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μου για να σκεφτώ τι θέλω να κρατήσω για την επόμενη σεζόν και τι όχι.

Κι ενώ γέμισα μία σακούλα με ρούχα και αξεσουάρ που δε χρειάζομαι πια, ώστε να τα μοιράσω σε φίλες και ξαδέρφες, αυτά τα 5 κομμάτια δε λέω να τα «ξεφορτωθώ» όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Δεν το παρατήρησα στην αρχή αλλά μόλις έκανα μια λίστα, έγινε σαφές ότι μεταξύ των 5 κατηγοριών που πρόκειται να διαβάσετε παρακάτω, υπάρχει στην πραγματικότητα ένα κοινό σημείο: πάντα επιστρέφουν ή δε βγαίνουν ποτέ εκτός μόδας.

Τσάντες διάσημων σχεδιαστών

Αν μας έχουν διδάξει κάτι οι τσάντες διάσημων σχεδιαστών είναι ότι αν αποκτήσαμε μία πριν από 10-15 χρόνια, θα εξοικονομήσουμε πολλά χρήματα όταν ο οίκος λανσάρει μία επανέκδοση που αποτελεί την τελευταία τάση της μόδας. Επιπλέον, αυτές οι τσάντες είναι μια ακριβή επένδυση και συνεπώς έχουν μεγάλη συναισθηματική αξία.

Ζώνες

Οι ζώνες θεωρούνται σχεδόν πάντα ένα βασικό κομμάτι της ντουλάπας μας, αλλά έχουν έναν τρόπο να αποτελούν άλλοτε λιγότερο και άλλοτε περισσότερο τάση από σεζόν σε σεζόν. Ωστόσο, όταν επιστρέφουν στο προσκήνιο, έχω διαπιστώσει ότι δεν έχουν αλλάξει οι ζώνες, αλλά ο τρόπος με τον οποίο φοριούνται.

Κλασικά κοσμήματα

Ένα κλασικό κόσμημα είναι απλώς αυτό – κλασικό. Ποτέ δεν ξεφορτώνομαι τέτοια κομμάτια (που περιλαμβάνουν δαχτυλίδια, διακριτικά βραχιόλια και κολιέ) επειδή, ενώ μπορεί να περνά αρκετός καιρός δίχως να τα φορέσω, φαίνεται να βρίσκουν πάντα έναν τρόπο να γυρνούν πίσω σε εμένα.

Διαχρονικά πανωφόρια

Έχω αγοράσει σίγουρα μεγάλο αριθμό από μοντέρνα παλτά και μπουφάν όλα αυτά τα χρόνια – τα περισσότερα από τα οποία κατέληξα να τα χαρίζω – αλλά όταν βρίσκω ένα καλό, διαχρονικό πανωφόρι όπως ένα σακάκι ή ένα δερμάτινο κομμάτι, μου αρέσει να το κρατάω. Είναι πάντα ένας ασφαλής τρόπος για να σώσω ένα look.

Μαντήλια

Αν κάποιος με ρωτήσει πώς μοιάζει ένα μοντέρνο μαντήλι, δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να του απαντήσω επειδή δεν νομίζω ότι υπάρχει απάντηση. Είτε είναι μεταξένια είτε πιο χοντρά για το κρύο, τα μαντήλια παραμένουν σχετικά αμετάβλητα με την πάροδο των ετών, οπότε αυτά που ήδη σας ανήκουν μπορούν να μείνουν στη ντουλάπα σας για μεγάλο χρονικό διάστημα.